Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Fenkoli-homejuustosalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Muhkeiden makujen täyttämä salaatti syntyy rapeasta fenkolista, hapokkaasta omenasta ja täyteläisestä homejuustosta.

Ainekset

2 dl
Pakastettuja mustaherukoita
1 kpl
(150 g) sinihomejuustoa
2 kpl
Fenkolia
1 kpl
Omena
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
(70-100 g) rucolaa
1 kpl
(70 g) pekaanipähkinöitä

Omenavinegretti

1 dl
Omenamehua
4 rkl
Omenaviinietikkaa
3 rkl
Öljyä
1 rkl
Hunajaa
2 tl
Sinappia
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota herukat pakastimesta. Murenna juusto. Suikaloi fenkoli ja lohko omenat ohuiksi. Yhdistä fenkolit ja omenat isossa kulhossa. Purista sitruunan mehu päälle. Lisää rucola.

Paahda pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2 minuuttia. Anna jäähtyä ja lisää salaattiin. Sekoita hieman sulaneet herukat ja juusto joukkoon.

Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi ja kaada salaattiin juuri ennen tarjoilua.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.7.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

277

1157

15,8 g

1,8 g

22,8 g

19,0 g

10,3 g

4,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunan mehu,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli