Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Chilimarinoitu uunifilee

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 1/2 kg
Porsaan ulkofileetä

Chilimarinadi:

3 rkl
Chilikastiketta
3 rkl
Soijaa
3 rkl
Öljyä
2 rkl
Fariinisokeria
2 kpl
Murskattua valkosipulinkynttä
2 tl
Raastettua tuoretta inkivääriä

Sinappi-kermakastike:

2 dl
Paistolientä
2 rkl
Sinappia
3 rkl
Makeaa omenahilloa
2 dl
Ruokakermaa
2 rkl
Vaaleaa kastikesuurusta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön tuntia aikaisemmin. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Nosta filee marinadiainesten kanssa reiluun, kaksinkertaiseen pakastepussiin. Sulje pussi ja nosta liha jääkaappiin marinoitumaan vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Nosta filee uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin. Paina lihamittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteisessa uunissa 1 1/2–2 tuntia, tai kunnes sisälämpötila näyttää 77–80 astetta. Peitä liha foliolla ja ota vuokaan valunut liemi kastikkeeseen. Kiehauta kastikkeen ainekset ja suurusta kastikesuuruksella.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.1.2010
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.