Anna puolukoiden sulaa huoneenlämmössä kohmeisiksi. Mittaa vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisijauhot koko ajan sekoittaen.
Survo hieman sulaneita puolukoita esimerkiksi perunasurvimella. Lisää marjasurvos ja sokeri puuroon. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Sekoittele ahkerasti keittämisen aikana.
Siirrä valmis puuro pois levyltä ja anna jäähtyä kunnolla.
Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella ja viilennä jääkaappikylmäksi. Tarjoa sellaisenaan tai maidon kanssa.
Vinkki: Gluteeniton vispipuuro onnistuu myös karkeista riisijauhoista tai polentasta eli maissiryyneistä.
Vinkki: Voit tehdä vispipuuron myös muista marjoista. Makeita marjoja käyttäessäsi voit vähentää sokerin määrää.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
255
1067
0,8 g
—
58,0 g
35,8 g
1,5 g
2,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli