Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maukas kaalilaatikko

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Herkullinen kaalilaatikko on monen suosikkiruoka, jonka lisukkeeksi sopii loistavasti puolukkahillo.

Ainekset

1 kg
Keräkaalia
1 1/2 dl
Puuroriisiä
6 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1 kpl
Iso sipuli
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
2 rkl
Tomaattisosetta, halutessasi
1 rkl
Siirappia
1 tl
Suolaa
1 tl
Meiramia

Voiteluun

2 rkl
Margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä riisiä lihaliemessä, isossa kattilassa (n. 5 l) n. 10 minuuttia.

1 1/2 dl
Puuroriisiä
1 kpl
Lihaliemikuutio
6 dl
Vettä
2

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.

1 kg
Keräkaalia
3

Kuori ja hienonna sipuli. Nosta kaalisuikaleet ja sipulit riisin päälle kypsymään.

1 kpl
Iso sipuli
4

Anna kypsyä kannen alla välillä sekoittaen, kunnes riisi on kypsää. Nosta kattila syrjään.

5

Sekoita joukkoon jauheliha nokareina, muna ja mausteet.

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Siirappia
1 tl
Suolaa
1 tl
Meiramia
2 rkl
Tomaattisosetta, halutessasi
6

Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin tunti.

2 rkl
Margariinia
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2013
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

255

1066

13,5 g

5,1 g

19,3 g

7,3 g

3,1 g

12,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

6 dl Vettä,

2 rkl Tomaattisosetta, halutessasi,

1 tl Suolaa,

1 tl Meiramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli