Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaneliässät

timer-iconUseita tunteja  (josta 40 min aktiivista)
Fork and knife
50 Kappaletta
Fork and knife
50 Kappaletta
Ässäpiparit ovat kahvipöydän klassikko. Sokeri-kaneliseoksessa pyöritellyt pikkuleivät muotoillaan s-kirjaimiksi.

Ainekset

200 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
1 kpl
kananmuna
4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 tl
Kanelia
1 tl
Vaniljasokeria

Lisäksi

3/4 dl
Sokeria
2 tl
Kanelia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa voimakkaasti niin, että munan rakenne hajoaa ja sekoittuu vaahtoon.

200 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
1 kpl
kananmuna
2

Yhdistä kuivat aineet ja mausteet. Sekoita ne taikinaan muutamassa erässä.

1 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Leivinjauhetta
4 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 tl
Kanelia
3

Kääri taikina tuorekelmuun. Anna levätä jääkaapissa muutama tunti.

4

Jaa taikina neljän osaan. Pyöritä taikinapaloista pikkusormen paksuisia tankoja. Leikkaa ne noin 7 cm:n pätkiksi. Sekoita sokeri ja kaneli matalalla lautasella. Pyörittele pätkät sokeri-kaneliseoksessa.

3/4 dl
Sokeria
2 tl
Kanelia
5

Muotoile pätkistä leivinpaperille pellille s-kirjaimen muotoisia pikkuleipiä. Paista kaneliässiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kolmessa tai neljässä erässä.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 20.1.2008
|
Muokattu: 20.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

58

242

2,0 g

0,7 g

8,8 g

4,8 g

0,2 g

1,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Kanelia,

2 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli