Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Katalonialainen herkkusienikeitto

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ainekset

200 g
Tuoreita herkkusieniä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 rkl
Öljyä
7 1/2 dl
Vettä
1 1/2 kpl
Kasvisliemikuutiota
Tilkka öljyä
1 kpl
Pala vaaleaa leipää
Pieni pala purjoa
2 kpl
Tomaattia
1 kpl
(100 g) kanttarellituorejuustoa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 kpl
(0,25 g) sahramia halutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sieniä ja sipuleita kattilassa öljyssä 5 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio ja anna kiehua 10 minuuttia. Leikkaa paahtoleivän pala kuutioiksi, ruskista kuutiot pienessä tilkassa öljyä. Lisää leipäkuutiot keittoon. Huuhtele ja hienonna purjo. Kuutioi tomaatti. Paista purjoa ja tomaattia samalla pannulla muutama minuutti, lisää ne keittoon. Anna kiehua vielä 5 minuuttia. Soseuta keitto. Sulata joukkoon tuorejuusto ja mausta. Kuumenna nopeasti ja tarjoa 2 hengen pääateriana tai neljälle alkukeittona.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.