Huuhtele kesäkurpitsat ja viipaloi ne pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi.
Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha pannulla sekoitellen. Lisää hienonnetut sipulit ja mausteet paistamisen loppuvaiheessa. Sekoittele, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Lisää tomaattimurska ja -sose sekä mausteet. Kiehauta.
Valuta mozzarellat ja viipaloi ne. Lado uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita, jauhelihakastiketta ja mozzarellaa. Jätä päällimmäiseksi kesäkurpitsaa. Ripottele juustoraaste pinnalle.
Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
354
1482
20,4 g
11,2 g
8,8 g
8,4 g
3,0 g
31,0 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tomaattisosetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli