Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kylmäsavulohella täytetyt silakkapihvit

timer-icon30 min
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta

Ainekset

600 g
silakkafileitä (pakaste)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 dl
ruisjauhoja
1/2 dl
seesaminsiemeniä
200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
yrttejä hienonettuna (esim. tilliä, persiljaa, ruohosipulia)
150 g
(1 pkt) kylmäsavulohta (viipaleina)

Lisäksi

1 kpl
sitruuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata silakkafileet. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Yhdistä ruisjauhot ja seesaminsiemenet lautasella. Paina silakkafileitten nahkapuoli ruisjauho-seesaminsiemenseokseen ja laita fileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

600 g
silakkafileitä (pakaste)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 dl
ruisjauhoja
1/2 dl
seesaminsiemeniä
2

Notkista tuorejuusto kulhossa. Hienonna yrtti ja sekoita se tuorejuustoon. Levitä seos puolelle silakkafileistä. Laita pieni viipale kylmäsavulohta juuston päälle ja käännä loput silakkafileet kansiksi.

200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
yrttejä hienonettuna (esim. tilliä, persiljaa, ruohosipulia)
150 g
(1 pkt) kylmäsavulohta (viipaleina)
3

Paista täytettyjä silakkafileitä 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Tarjoa sitruunalohkojen ja esimerkiksi perunamuusin kanssa.

1 kpl
sitruuna
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.10.2018
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

131

550

8,8 g

2,1 g

2,5 g

0,5 g

0,8 g

10,1 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl mustapippuria rouhittuna,

1 dl yrttejä hienonettuna (esim, tilliä, persiljaa, ruohosipulia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli