Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lihariisipasteijat

Lihariisipasteijat

timer-icon60 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Leivo lihariisipasteijat helposti valmiista voitaikinalevyistä. Lehtevien pasteijoiden täyte saa mehevyyttää juustoraasteesta. Tarjoa pasteijat kahvipöydässä, brunssilla tai retkieväänä.

Ainekset

1 kg
(2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste)

Täyte

1 dl
pitkäjyväistä riisiä
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 kpl
sipuli
1 tl
Suolaa
1 tl
Paprikajauhetta
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 kpl
Kananmuna
1 1/2 dl
juustoraastetta

Voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Levitä taikinalevyt pöydälle ja leikkaa poikittain kahteen osaan. Anna sulaa pakkauksen ohjeen mukainen aika.

1 kg
(2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste)
2

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kypsä riisi.

1 dl
pitkäjyväistä riisiä
3

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli ja mausteet. Paista sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon riisi, muna ja juustoraaste.

1 kpl
sipuli
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
Paprikajauhetta
1 kpl
Kananmuna
1 1/2 dl
juustoraastetta
4

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa jokaiselle taikinaneliölle ruokalusikallinen täytettä. Taita pasteija kolmioksi ja painele reunat haarukalla kiinni.

5

Voitele pasteijat munalla ja paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

1 kpl
Kananmuna

Vinkki: Voit valmistaa lihariisipasteijat etukäteen ja pakastaa odottamaan tarjoiluhetkeä. Ota pasteijat edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan ja lämmitä mikrossa tai uunissa ennen tarjoamista.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 16.7.2018
|
Muokattu: 13.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

70

292

4,0 g

1,6 g

3,5 g

0,1 g

0,1 g

4,9 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kg (2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste),

1,5 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli