Vaahdota kerma. Sekoita jogurtti, sokeri ja marmeladi. Rouhi pähkinät ja piparkakut ja sekoita ne kermavaahdon kanssa luumuseokseen. Kaada seos isoon vuokaan tai pieniin annosvuokiin, esim. kahvikuppeihin. Peitä ja pakasta yön yli.
Valmista kastike. Kiehauta kattilassa puolukat, hillosokeri ja mehu. Kaada siivilään ja painele siivilän läpi. Anna jäähtyä.Ota jäädykkeet pakastimesta ja kastele vuoat nopeasti kuumaan veteen. Kumoa lautasille ja anna pehmentyä 20 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele jäädykkeiden pinnalle rouhittuja pähkinöitä. Tarjoile puolukkakastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
332
1390
22,8 g
15,1 g
28,4 g
28,1 g
1,0 g
3,1 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Hunajapaahdettuja maapähkinöitä,
Piparkakkua,
Hunajapaahdettuja maapähkinöitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli