Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumuparfait ja puolukkakastike

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

4 dl
Kuohukermaa
4 dl
Turkkilaista jogurttia
3 rkl
Sokeria
2 dl
Luumumarmeladia
1 dl
Hunajapaahdettuja maapähkinöitä
6 kpl
Piparkakkua

Pinnalle

Hunajapaahdettuja maapähkinöitä

Puolukkakastike

200 g
Puolukoita
3 rkl
Hillosokeria
1/2 dl
Puolukkamehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota kerma. Sekoita jogurtti, sokeri ja marmeladi. Rouhi pähkinät ja piparkakut ja sekoita ne kermavaahdon kanssa luumuseokseen. Kaada seos isoon vuokaan tai pieniin annosvuokiin, esim. kahvikuppeihin. Peitä ja pakasta yön yli.

Valmista kastike. Kiehauta kattilassa puolukat, hillosokeri ja mehu. Kaada siivilään ja painele siivilän läpi. Anna jäähtyä.Ota jäädykkeet pakastimesta ja kastele vuoat nopeasti kuumaan veteen. Kumoa lautasille ja anna pehmentyä 20 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele jäädykkeiden pinnalle rouhittuja pähkinöitä. Tarjoile puolukkakastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

332

1390

22,8 g

15,1 g

28,4 g

28,1 g

1,0 g

3,1 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Hunajapaahdettuja maapähkinöitä,

Piparkakkua,

Hunajapaahdettuja maapähkinöitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli