Nypi kulhossa rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita muna joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin.
Kuori ja pilko omenat. Siirrä ne kattilaan sokerin ja vesitilkan kanssa. Sekoita joukkoon jauhot. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen kunnes omenapalat ovat pehmenneet. Mausta seos sitruunamehulla ja kanelilla. Anna jäähtyä.
Jaa 2/3 taikinasta neljään uunin kestävään annosvuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Jaa omenaseos vuokiin. Kauli loppu taikina levyksi ja painele esimerkiksi lasilla vuokien kokoisiksi kansilevyiksi. Tee höyryreikä keskelle. Painele reunat kiinni haarukalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
470
1968
21,0 g
5,3 g
60,5 g
27,3 g
4,3 g
7,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Leivinjauhetta,
2 tl Vaniljasokeria,
2 rkl Vettä,
1 rkl Sitruunamehua,
0,5 tl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli