Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenapiiraat annosvuoissa

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee omenapiirakka vaihteeksi annosvuokiin. Reseptillä valmistuu neljä sitruunamehulla ja kanelilla maustettua annosta.

Ainekset

Taikina

125 g
Margariinia
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1 kpl
Kananmuna

Täyte

5 kpl
Omenaa
3/4 dl
Ruokokidesokeria
2 rkl
Vettä
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Kanelia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi kulhossa rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita muna joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin.

Kuori ja pilko omenat. Siirrä ne kattilaan sokerin ja vesitilkan kanssa. Sekoita joukkoon jauhot. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen kunnes omenapalat ovat pehmenneet. Mausta seos sitruunamehulla ja kanelilla. Anna jäähtyä.

Jaa 2/3 taikinasta neljään uunin kestävään annosvuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Jaa omenaseos vuokiin. Kauli loppu taikina levyksi ja painele esimerkiksi lasilla vuokien kokoisiksi kansilevyiksi. Tee höyryreikä keskelle. Painele reunat kiinni haarukalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
Julkaistu: 22.3.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

470

1968

21,0 g

5,3 g

60,5 g

27,3 g

4,3 g

7,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Leivinjauhetta,

2 tl Vaniljasokeria,

2 rkl Vettä,

1 rkl Sitruunamehua,

0,5 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli