Mittaa kulhoon ruisrouhe, leseet, siemenet, siirappi ja suola. Sekoita joukkoon vesi. Anna turvota tunnin ajan. Paahda pähkinäseos pannulla ja rouhi se. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon osa jauhoista. Lisää ruisrouheseos, pähkinät ja öljy ja loput jauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä tunnin ajan. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Taputtele taikina noin 25 x 40 cm:n levyksi. Leikkaa levy pitkittäin kolmeen osaan ja osat kuudeksi kolmion muotoiseksi palaksi. Nosta palat leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
233
974
9,6 g
1,0 g
28,6 g
3,2 g
3,2 g
6,2 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Ruisrouhetta,
2 - 3 tl Suolaa,
5 dl kiehuvaa vettä,
25 g Hiivaa,
2 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli