Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinäsämpylät

Fork and knife
18 Kappaletta
Fork and knife
18 Kappaletta

Ainekset

2 dl
Ruisrouhetta
1 dl
Kauraleseitä
1 dl
Auringonkukansiemeniä
3 rkl
Siirappia
2 - 3 tl
Suolaa
5 dl
kiehuvaa vettä
25 g
Hiivaa
2 dl
Vettä
9 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Pähkinäsekoitusta
1/2 dl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa kulhoon ruisrouhe, leseet, siemenet, siirappi ja suola. Sekoita joukkoon vesi. Anna turvota tunnin ajan. Paahda pähkinäseos pannulla ja rouhi se. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon osa jauhoista. Lisää ruisrouheseos, pähkinät ja öljy ja loput jauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä tunnin ajan. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Taputtele taikina noin 25 x 40 cm:n levyksi. Leikkaa levy pitkittäin kolmeen osaan ja osat kuudeksi kolmion muotoiseksi palaksi. Nosta palat leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.1.2013
|
Muokattu: 24.6.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

233

974

9,6 g

1,0 g

28,6 g

3,2 g

3,2 g

6,2 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Ruisrouhetta,

2 - 3 tl Suolaa,

5 dl kiehuvaa vettä,

25 g Hiivaa,

2 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli