
Pikainen jauhelihapata
Ainekset
Valmistus
Pese, kuori ja kuutioi porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää jauhelihamauste. Lisää porkkana ja sipulit ja kääntele hetki kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää jauheliha ja kääntele kunnes jauheliha kypsyy ja saa hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Huuhtele linssit ja lisää jauhelihaseokseen veden ja tomaatin kanssa. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä. Ripottele pinnalle persiljaa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
387
1620
25,8 g
9,5 g
13,8 g
4,0 g
3,8 g
23,3 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli