Pese, kuori ja kuutioi porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää jauhelihamauste. Lisää kasvikset ja kääntele hetki kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää jauhelihaa pieninä palasina. Kääntele kunnes jauheliha kypsyy ja saa hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Huuhtele linssit ja lisää jauhelihaseokseen veden ja tomaatin kanssa. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä. Ripottele pinnalle persiljaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
378
1582
25,5 g
9,5 g
12,8 g
3,5 g
3,3 g
22,8 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
1 rkl Jauhelihamausteseosta,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
2 - 3 dl Vettä,
Persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli