Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pikainen jauhelihapata

Pikainen jauhelihapata

timer-icon30 min  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppo jauhelihapata on arjen pelastus! Jauhelihan lisäksi pataan uppoaa punaisia linssejä. Tarjoile pata keitettyjen perunoiden, pastan tai riisin kera.

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
jauhelihamausteseosta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
Punaisia linssejä
2 dl
vettä
200 g
paseerattuja tomaatteja

Pinnalle

Persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja kuutioi porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää jauhelihamauste. Lisää porkkana ja sipulit ja kääntele hetki kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää jauheliha ja kääntele kunnes jauheliha kypsyy ja saa hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.

1 kpl
Porkkana
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
jauhelihamausteseosta
400 g
Jauhelihaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2

Huuhtele linssit ja lisää jauhelihaseokseen veden ja tomaatin kanssa. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä. Ripottele pinnalle persiljaa.

1 dl
Punaisia linssejä
2 dl
vettä
200 g
paseerattuja tomaatteja
Persiljaa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.10.2018
|
Muokattu: 31.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

387

1620

25,8 g

9,5 g

13,8 g

4,0 g

3,8 g

23,3 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli