Kuumenna vaniljakastike ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi.
Kauli taikina n. 30 x 60 cm:n levyksi. Sekoita pehmeä rasva, tomusokeri, jauhot ja vaniljasokeri. Levitä seos taikinalevylle. Ripottele päälle puolukat. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta kiekkoja. Nosta pullat kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle pellille noin 15 minuutiksi. Voitele pullat kananmunalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
225
940
7,6 g
4,5 g
33,6 g
9,4 g
1,3 g
4,4 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 prk (0,25 l) vaniljakastiketta,
2,5 dl Vettä,
50 g Hiivaa,
1 tl Suolaa,
2 tl Jauhettua kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli