Sekoita rahka, sokerit ja keltuainen tasaiseksi.
Sulata puolukat kohmeisiksi ja survo ne. Lisää puolukat ja talkkunajauhot rahkaseokseen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se rahkaseoksen joukkoon. Maista ja lisää halutessasi hieman sokeria.
Viilennä kakkuvuoka kylmällä vedellä. Vuoraa vuoka tuorekelmulla. Kaada rahkaseos vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka foliolla ja laita pakastimeen vähintään 5 tunniksi.
Ota jäädyke pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista. Lämmitä vuoan pohjaa hiukan käsillä ja vedä tai ravista jäädyke vuoasta tarjoiluvadille. Poista kelmu.
Laita pakastepuolukat ja sokeri pussiin ja ravistele niin, että marjat sokeroituvat kauttaaltaan. Koristele jäädykkeen pinta ja reunat sokeroiduilla puolukoilla. Valuta päälle kinuskikastiketta juuri ennen tarjoilua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
126
528
1,9 g
0,4 g
21,9 g
20,0 g
1,1 g
4,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Kuohukermaa,
1 dl kinuskikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli