Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helpot runebergintortut

timer-icon60 min
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Helpot ja makoisat runebergintortut valmistuvat yksinkertaisista aineksista. Tee kerralla isompi satsi ja kutsu ystävät kylään herkuttelemaan.

Ainekset

200 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
2 kpl
Munaa
2 dl
Vehnäjauhoja
5 kpl
(n. 60 g) piparkakkua
80 g
(1 pussi) mantelijauhetta
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 tl
Kardemummaa
1/2 dl
Kermaa tai maitoa

Pinnalle

Vadelmahilloa
Valmista sokerikuorrutetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

2

Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

3

Murskaa piparkakut kaulimella jauheeksi ja sekoita kuivat aineet keskenään.

4

Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman tai maidon kanssa taikinaan.

5

Voitele ja korppujauhota muffinivuoat. Annostele taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

6

Kumoa tortut jäähtyneinä ja koristele hillolla. Pursota sokerikuorrutetta hillon ympärille.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.1.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

252

1056

15,9 g

4,2 g

22,8 g

15,0 g

1,3 g

4,2 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(n, 60 g) piparkakkua,

1,5 tl Leivinjauhetta,

1,5 tl Kardemummaa,

Vadelmahilloa,

Valmista sokerikuorrutetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli