
Helpot runebergintortut
Ainekset
Valmistus
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Murskaa piparkakut kaulimella jauheeksi ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman tai maidon kanssa taikinaan.
Voitele ja korppujauhota muffinivuoat. Annostele taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Kumoa tortut jäähtyneinä ja koristele hillolla. Pursota sokerikuorrutetta hillon ympärille.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
252
1056
15,9 g
4,2 g
22,8 g
15,0 g
1,3 g
4,2 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(n, 60 g) piparkakkua,
1,5 tl Leivinjauhetta,
1,5 tl Kardemummaa,
Vadelmahilloa,
Valmista sokerikuorrutetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli