Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ohita uusimmat korttijutut -karuselli
Kolme suklaakakkupalaa kakkulautasilla, kaksi lusikkaa ja vaaleanpunaisia neilikoita pöydän päällä.

Suussa sulava suklaakakku

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Perinteinen ja herkullinen suklaakakku on yksi Yhteishyvän lukijoiden suosikkiresepteistä. Mehevä ja helppo kakku viimeistellään suklaisella kuorrutuksella.

Ainekset

200 g
Margariinia
200 g
Taloussuklaata
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
4 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta

Kuorrutus

150 g
Taloussuklaata
1 dl
Kermaa
1 rkl
Margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata margariini kattilassa. Paloittele joukkoon suklaa. Sekoita ja kuumenna pienellä teholla kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä hetki.

200 g
Margariinia
200 g
Taloussuklaata
2

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähdytetty suklaa-rasvaseos.

4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
3

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kevyesti nostellen taikinaan.

1 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
4 rkl
Kaakaojauhetta
4

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.

5

Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.

150 g
Taloussuklaata
1 rkl
Margariinia
1 dl
Kermaa
Miltä maistui?(42 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 10.7.2018
|
Muokattu: 30.1.2025

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.