Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon ja sekoita lastalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Levitä puhdas leivinpaperi työpöydälle ja sirottele sille sokeria. Kumoa torttupohja paperille paistopinta alaspäin. Irrota varovasti päällimmäinen paperi.
Vaahdota kerma. Yhdistä siihen rahka, sokeri ja kardemumma. Levitä 2/3 seoksesta jäähtyneelle torttupohjalle. Ripottele päälle 2 dl vadelmia. Kääri leivinpaperin avulla rullaksi. Levitä loppu kerma-rahkaseos tortun päälle ja reunoille. Koristele vadelmilla.
Levitä puhdas leivinpaperi työpöydälle ja sirottele sille sokeria. Kumoa torttupohja paperille paistopinta alaspäin. Irrota varovasti päällimmäinen paperi.
Vaahdota kerma. Yhdistä siihen rahka, sokeri ja kardemumma. Levitä 2/3 seoksesta jäähtyneelle torttupohjalle. Ripottele päälle 2 dl vadelmia. Kääri leivinpaperin avulla rullaksi. Levitä loppu kerma-rahkaseos tortun päälle ja reunoille. Koristele vadelmilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
229
961
10,8 g
6,4 g
25,7 g
21,1 g
1,1 g
6,1 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
0,5 tl Jauhettua kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli