Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Välimerellinen uunilohi

Fork and knife
7 Annosta
Aurinkokuivattu tomaatti, pinjansiemenet ja basilika antavat lohelle välimerellisen maun yhdessä parmesaanin kanssa. Nauti uunilohi raikkaan salaatin ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Ainekset

800 g
Lohifileetä
1 tl
Suolaa
Rouhittua valkopippuria

Päälle

6 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
4 rkl
Pinjansiemeniä
3 rkl
Hienonnettua basilikaa
20 g
(3 rkl) Parmesaaniraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi lohifileestä ruodot ja nosta filee öljyttyyn uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä lohta 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

800 g
Lohifileetä
1 tl
Suolaa
Rouhittua valkopippuria
2

Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, pinjansiemenet ja basilikat karkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste.

6 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
4 rkl
Pinjansiemeniä
3 rkl
Hienonnettua basilikaa
20 g
(3 rkl) Parmesaaniraastetta
3

Ota kala uunista ja ripottele päälle tomaattiseos. Paista vielä noin 5 minuuttia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

302

1263

22,3 g

4,0 g

1,9 g

1,9 g

0,7 g

23,6 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Rouhittua valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli