Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ystävänpäiväkakku

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Sydämenmuotoinen täytekakku on herkullinen yllätys ystäville. Pinnalla on reilusti punaisia marjoja, täytteenä raikasta sitruunatahnaa ja täyteläistä vaniljakiisseliä. Viimeistele ystävänpäiväkakku hauskalla kakkumurulla.

Ainekset

Pohja

1 kpl
Valmis kolmekerroksinen kakkupohja

Kakkumuru

2 dl
kakkupohjaa (pohjan muotoilusta ylijäänyttä)
1/2 dl
mantelirouhetta
1 rkl
margariinia
1 tl
sokeria

Täyte

2 dl
(1 prk) vispikermaa
63 g
(1 ps) vaniljakastikejauhetta
1 dl
Maitoa
1 1/2 dl
lemon curd -sitruunatahnaa

Kostutus

1/2 dl
Maitoa

Pinnalle

200 g
punaisia pakastemarjoja (kotimaisia)
1 dl
Vettä
1/2 dl
Hyytelösokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa pahvista kakkupohjan kokoinen sydänmuotti. Laita muotti kakkupohjan päälle ja leikkaa veitsellä pohjat sydämen muotoisiksi. Säästä ylijääneet reunat kakkumurua varten.

1 kpl
Valmis kolmekerroksinen kakkupohja
2

Hienonna ylijäänyt kakkupohja pieniksi muruiksi esimerkiksi tehosekoittimella. Kuumenna rasva pannulla, laita kakkumuru, mantelirouhe ja sokeri pannulle. Paista 1–2 minuuttia, kunnes kakkumuru hieman ruskistuu. Anna jäähtyä.

2 dl
kakkupohjaa (pohjan muotoilusta ylijäänyttä)
1 rkl
margariinia
1/2 dl
mantelirouhetta
1 tl
sokeria
3

Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon kulhossa. Kun seos on paksuuntunut, lisää joukkoon puolet kermavaahdosta.

2 dl
(1 prk) vispikermaa
1 dl
Maitoa
63 g
(1 ps) vaniljakastikejauhetta
4

Laita alimmainen kakkupohja tarjoiluastialle. Kostuta pohja maidolla. Levitä pinnalle ½ dl sitruunatahnaa ja sen päälle puolet vaniljatäytteestä. Laita päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja levitä pinnalle sitruunatahnaa ja loppu vaniljatäyte. Laita päälle viimeinen kakkulevy ja levitä pinnalle loppu sitruunatahna.

1/2 dl
Maitoa
1 1/2 dl
lemon curd -sitruunatahnaa
5

Levitä kakun reunoille ohut kerros kermavaahtoa ja paina kerman päälle kakkumurua koristeeksi. Laita loput vaahdosta pursotuspussiin. Asettele kakun pinnalle päälle jäiset pakastemarjat.

200 g
punaisia pakastemarjoja (kotimaisia)
6

Kuumenna vesi kattilassa ja sekoita hyytelösokeri joukkoon. Kiehauta, kunnes seos kirkastuu. Anna jäähtyä hetki. Levitä kiille lusikalla tai sudilla marjojen pinnalle. Pursota loppu kermavaahto kakun reunoille.

1 dl
Vettä
1/2 dl
Hyytelösokeria

Tarjoile ylijäänyt kakkumuru esimerkiksi juhla-aamiaisella aamiaisjogurtin kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
Julkaistu: 2.3.2007
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.