Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo kakku äidille

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tee helppo mutta hyvä äitienpäiväkakku! Kakkupohja syntyy helposti kaurakekseistä ja herkullinen täyte valmiiksi maustetusta rahkasta, kermasta sekä banaanista ja pakastemarjoista. Tämä kakku valmistuu helposti vaikka lasten kanssa.

Ainekset

180 g
Kaurakeksejä
75 g
Voita tai margariinia
200 g
Vaniljarahkaa
2 1/2 dl
Vispikermaa
2 rkl
Sokeria
2 kpl
Banaania
2 dl
Pakastemarjoja
1/2 dl
Rouhittua valko- tai maitosuklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane keksit muovipussiin, painele muruiksi esimerkiksi kaulimella. Kaada murut kulhoon, lisää sulatettu rasva, sekoita tasaiseksi. Painele muruseos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan olla hetki jääkaapissa.

180 g
Kaurakeksejä
75 g
Voita tai margariinia
2

Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Ota noin kolmannes kermavaahdosta erilleen koristelua varten ja sekoita loppuun vaahtoon rahka. Levitä rahkaseos pohjan päälle. Viipaloi banaanit. Lisää täytteen päälle banaanit, marjat ja suklaarouhe. Lisää loput kermavaahdosta nokareina kakun pinnalle tai pursota koristeeksi.

2 1/2 dl
Vispikermaa
2 rkl
Sokeria
200 g
Vaniljarahkaa
2 kpl
Banaania
1/2 dl
Rouhittua valko- tai maitosuklaata
2 dl
Pakastemarjoja
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 4.5.2015
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

434

1814

32,3 g

19,5 g

31,0 g

18,8 g

2,3 g

3,5 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g Vaniljarahkaa,

0,5 dl Rouhittua valko- tai maitosuklaata.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli