Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Makeat tuulihatut

Fork and knife
35 Kappaletta
Fork and knife
35 Kappaletta
Paista pellillinen tuulihattuja ja täytä ne mansikkarahkalla tai Nutella-kermalla.

Ainekset

100 g
Voita
2 dl
Vettä
1 3/4 dl
(1 ¾ dl) vehnäjauhoja
3 kpl
Kananmunaa

Täytevaihtoehto 1

1 l
(500 g) mansikoita
1 kpl
(200 g) vaniljarahkaa
1/2 kpl
Ruukku basilikaa

Täytevaihto 2

1 kpl
(2,5 dl) vispikermaa
2 rkl
Hasselpähkinä-kaakaolevitettä (nutellaa)
1/2 dl
Suklaarouhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa voi ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa ja seos kiehahtaa. Kumoa jauhot yhdellä kertaa voi-vesiseokseen voimakkaasti puuhaarukalla sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista ja muodostaa pallon. Anna jäähtyä noin puoli tuntia. Taikinan jäähdyttäminen ennen kananmunien lisäämistä on tärkeää, sillä kananmunat kypsyvät yli 60-asteessa ja menettävät kohottavan ominaisuutensa.

100 g
Voita
2 dl
Vettä
1 3/4 dl
(1 ¾ dl) vehnäjauhoja
3 kpl
Kananmunaa
2

Vatkaa kananmunat yksitellen sähkövatkaimella jäähtyneeseen taikinaan. Jatka vatkaamista, kunnes taikina on notkeaa ja kiiltävää.

3 kpl
Kananmunaa
3

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota siitä noin kahden ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperille pellille tai muotoile nokareet kahden lusikan avulla. Voit tehdä tuulihatuista halutessasi myös pienempiä. Tuulihatut kohoavat uunissa noin kaksinkertaisiksi. Kypsennä tuulihattuja uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Tuulihattujen pintaan muodostuu kypsymisen aikana pienen pieniä vesipisaroita. Älä avaa uunia pisaroinnin aikana, muuten tuulihatut laskevat. Avaa uuninluukku vasta, kun pisaroita ei enää varmasti muodostu.

4

Kun otat tuulihatut uunista, anna niiden jäähtyä ennen kuin siirrät tai täytät niitä.

5

Jos teet mansikkatäytteen, leikkaa ¾ mansikoista pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne rahkaan. Säästä muutama basilikan lehti koristeluun, hienonna loput ja sekoita täytteeseen. Viipaloi loput mansikat.

1 l
(500 g) mansikoita
1 kpl
(200 g) vaniljarahkaa
1/2 kpl
Ruukku basilikaa
6

Jos teet Nutella-täytteen, vaahdota kerma ja lisää hasselpähkinä-suklaalevite vaahdottamisen loppuvaiheessa.

1 kpl
(2,5 dl) vispikermaa
2 rkl
Hasselpähkinä-kaakaolevitettä (nutellaa)
7

Tee tuulihattujen kylkeen viilto ja täytä ne mansikkarahkalla, mansikkaviipaleilla ja basilikalla tai pursota Nutella-täytettä tuulihattuihin ja koristele suklaarouheella.

1/2 dl
Suklaarouhetta
8

Vinkki: Taikinasta tulee sopivan paksua, kun valitset siihen keskikokoisia kananmunia.

Huom. Ravintoaineet laskettu täytevaihtoehto 2:lle.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.4.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

42

174

3,1 g

1,8 g

2,5 g

0,1 g

0,1 g

1,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

1 l (500 g) mansikoita,

1 prk (200 g) vaniljarahkaa,

Ruukku basilikaa,

2 rkl Hasselpähkinä-kaakaolevitettä (nutellaa),

0,5 dl Suklaarouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli