Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tahnabaari 3 x kasvistahna

timer-icon60 min
Fork and knife
3 Kappaletta
Fork and knife
3 Kappaletta
Valmista punajuurista, porkkanoista ja herneistä helpot ja värikkäät tahnat peston tapaan. Kasvistahnat sopivat esimerkiksi leivän ja kasvisten kanssa dipattaviksi.

Ainekset

Paahdettu punajuuritahna

1 kg
punajuuria
2 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
tilliä hienonnettuna
3/4 dl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Kurpitsansiemen-porkkanatahna

500 g
porkkanoita
5 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä
4 rkl
kurpitsansiemeniä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
omena- tai valkoviinietikkaa

Rouskuva hernetahna

2 rkl
auringonkukansiemeniä
200 g
(1 ps) pakasteherneitä
1 tl
valkosipulinkynsi
4 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

PAAHDETTU PUNAJUURITAHNA

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret. Laita punajuuret ja valkosipulit kuorimatta uunivuokaan. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Kuori ja kuutioi hieman jäähtyneet punajuuret. Kuori valkosipulit. Hienonna tilli. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimella.

1 tl
suolaa
3/4 dl
rypsiöljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kg
punajuuria
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3 rkl
tilliä hienonnettuna
2

KURPITSANSIEMEN-PORKKANATAHNA

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese ja kuori porkkanat. Halkaise isoimmat. Laita uunivuokaan ja valuta 1 rkl öljyä päälle. Lisää valkosipulinkynnet. Kypsennä uunissa pehmeiksi, noin 30 minuuttia.

Paloittele porkkanat ja kuori valkosipulit. Soseuta porkkanat, valkosipulit, 4 rkl öljyä ja 2 rkl siemeniä teho- tai sauvasekoittimella. Lisää suola, pippuri ja tarvittaessa tilkka öljyä. Lisää viinietikkaa, jos haluat makuun terävyyttä. Lusikoi tahna kulhoon ja ripottele loput siemenet pinnalle.

500 g
porkkanoita
2 kpl
valkosipulinkynttä
5 rkl
rypsiöljyä
1 tl
omena- tai valkoviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
4 rkl
kurpitsansiemeniä
3

ROUSKUVA HERNETAHNA

Paahda siemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada lautaselle jäähtymään.

Sulata herneet. Soseuta herneet, kuorittu valkosipulinkynsi ja öljy teho- tai sauvasekoittimella. Lisää siemenet ja pyöräytä karkeaksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

1/2 tl
suolaa
1 tl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
200 g
(1 ps) pakasteherneitä
4 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
auringonkukansiemeniä
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.9.2019
|
Muokattu: 12.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

839

3510

68,7 g

4,0 g

40,3 g

35,7 g

15,0 g

10,0 g

4,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 rkl kurpitsansiemeniä,

1 tl valkosipulinkynsi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli