Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hasselbackan pinkit juustoperunat

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Jouluiset hasselbackanperunat tehdään vaaleanpunaisista perunoista ja kahdesta maukkaasta juustosta.

Ainekset

8 kpl
Pinkkiä perunaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 dl
Rypsiöljyä
1/2 tl
Paprikajauhetta
100 g
Sinihomejuustoa
40 - 80 g
(4-8 viipaletta) Emmentaljuustoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 220 asteeseen. Vuoraa vuoka foliolla.

2

Pese perunat ja leikkaa niihin ohuet viillot vieri viereen lähes pohjaan asti niin, että peruna pysyy kuitenkin kasassa. Laita perunat vuokaan.

8 kpl
Pinkkiä perunaa
3

Raasta valkosipulinkynsi pieneen kulhoon. Hienonna timjami ja sekoita se, öljy ja paprikajauhe valkosipulin joukkoon. Murenna homejuusto pieneksi muruksi ja lisää mausteöljyyn. Lusikoi seos perunoille.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 tl
Paprikajauhetta
1/2 dl
Rypsiöljyä
100 g
Sinihomejuustoa
4

Peitä perunat foliolla ja kypsennä uunissa 20 minuuttia. Ota vuoka uunista ja laita kullekin perunalle ohuita juustoviipaleita. Kypsennä noin 20 minuuttia ilman foliota.

40 - 80 g
(4-8 viipaletta) Emmentaljuustoa
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.11.2018
|
Muokattu: 21.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

354

1484

24,8 g

8,8 g

19,0 g

0,8 g

1,5 g

12,8 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli