Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Janssoninkiusaus

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista janssoninkiusaus helposti muutamasta aineksesta: kerrosta perunat, sipulit ja anjovikset vuokaan ja valuta päälle anjovisten liemellä maustettu kerma.

Ainekset

1 kg
kiinteitä perunoita
2 kpl
Sipulia
1 rkl
rypsiöljyä
160 g
(2 prk à 125/80 g) anjovisfileitä
4 dl
kermaa
2 rkl
anjovislientä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

margariinia tai voita vuoan voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit pannulla öljyssä pehmeäksi. Voitele uunivuoka ja lado siihen kerroksittain puolet perunoista ja anjoviksista. Lisää sitten sipulit sekä loput perunat ja anjovikset.

1 kg
kiinteitä perunoita
2 kpl
Sipulia
1 rkl
rypsiöljyä
160 g
(2 prk à 125/80 g) anjovisfileitä
2

Sekoita kerma, anjovisliemi, suola ja pippuri keskenään. Valuta seos vuokaan. Paista kiusausta ensin 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila sitten 150-asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja kerma sakeaa.

2 rkl
anjovislientä
4 dl
kermaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2013
|
Muokattu: 28.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

441

1847

30,8 g

19,0 g

26,8 g

5,7 g

1,7 g

11,8 g

3,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl anjovislientä,

margariinia tai voita vuoan voiteluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli