Paahdettu kikhernesosekeitto - Yhteishyvä

Paahdettu kikhernesosekeitto

Paahdettu kikhernesosekeitto
Annokset
5
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Kikhernesosekeitto saa mahtavan maun, kun paahdat ensin kikherneet mausteiden kanssa. Halutessasi voit säätää mausteisuutta oman mieltymyksesi mukaiseksi.
Jaa Somessa

Ainekset

PAAHDETUT KIKHERNEET

2 kpl
purkkia (à 400/280g) kikherneitä
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
juustokuminaa
1/2 tl
korianteria
1/2 tl
kurkumaa
1/2 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
chilijauhetta
1/2 tl
suolaa

KEITTOPOHJA

2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 tl
rypsiöljyä
1 kpl
purkkia (300/285 g) maissia
5 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 1/2 dl
(1 prk) soija- tai kauravalmistetta (”kermaa”)

KORISTELU

paahdettuja kikherneitä
persiljaa
chilihiutaleita

Näin teet

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa. Lisää kikherneet ja sekoita hyvin. Levitä kikherneet leivinpaperille pellille. Paahda uunissa 15–20 minuuttia välillä sekoitellen.

1/2 tl
kurkumaa
1/2 tl
korianteria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
chilijauhetta
2 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
purkkia (à 400/280g) kikherneitä
1 tl
juustokuminaa
1/2 tl
paprikajauhetta
2

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa ahkerasti sekoitellen. Valuta maissit ja lisää ne, vesi, liemikuutio, tomaattimurska, suola ja pippuri. Säästä noin 2–3 rkl kikherneitä koristeluun ja lisää loput keittoon. Anna kiehua muutama minuutti.

2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
purkkia (300/285 g) maissia
2 tl
rypsiöljyä
5 dl
vettä
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
suolaa
2 1/2 dl
(1 prk) soija- tai kauravalmistetta (”kermaa”)
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
3

Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Ota halutessasi 2 rkl kasvipohjaista ”kermaa” sivuun koristelua varten ja lisää loppu keittoon. Sekoita ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

4

Jaa keitto lautasille ja pyöräytä lopusta kasvikermasta lusikalla kiehkurat keiton pinnalle. Viimeistele paahdetuilla kikherneillä, persiljalla ja chilihiutaleilla.

persiljaa
paahdettuja kikherneitä
chilihiutaleita
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.12.2018
Muokattu: 19.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g54 g
Proteiinia3 g16 g
Rasvaa11 g55 g
Kuituja3 g16 g
Energiaa kj667 3334
Energiaa kcal159 797

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kpl purkkia (300/285 g) maissia

  • persiljaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g54 g
Proteiinia3 g16 g
Rasvaa11 g55 g
Kuituja3 g16 g
Energiaa kj667 3334
Energiaa kcal159 797

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kpl purkkia (300/285 g) maissia

  • persiljaa

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.