Paahdettu kurpitsasosekeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdettu kurpitsasosekeitto

Paahdettu kurpitsasosekeitto
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
170°C
Kurpitsa kuuluu syksyn sesonkiherkkuihin. Itäharjun Prisman palvelutorivastaava Jaakko Simonen tarjoilee keiton smetanavaahdon ja yrttiöljyn kera.
Jaa Somessa

Ainekset

1 dl
rypsiöljyä
0.3 tl suolaa
1/2 tl
hunajaa
muutama oksa tuoretta persiljaa ja timjamia
1 prk smetanaa
1 kpl
iso myskikurpitsa (reilu kilo)
rypsiöljyä
1 kpl
keskikokoinen keltasipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
punainen chili
1 dl
kuohukermaa
50 g
voita
3-4 dl vettä
suolaa
koristeluun paahdettuja kurpitsansiemeniä

Näin teet

1

Tee yrttiöljy. Laita kaikki yrttiöljyn ainekset blenderiin ja soseuta hienoksi. Maista ja mausta tarvittaessa.

1 dl
rypsiöljyä
0.3 tl suolaa
1/2 tl
hunajaa
muutama oksa tuoretta persiljaa ja timjamia
2

Vaahdota smetana vatkaimella tai vispilällä kovaksi vaahdoksi.

1 prk smetanaa
3

Tee kurpitsasosekeitto. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen (kiertoilma, 200 astetta tavallisessa uunissa). Leikkaa kurpitsa pitkittäin puoliksi. Kaavi siemenet pois. Sivele leikkuupinnoille öljyä ja laita uunivuokaan leikkuupinta alaspäin. Paahda uunissa 30 min. Sillä välin leikkaa sipuli puoliksi. Älä kuori. Sivele öljyä leikkuupinnoille ja jätä odottamaan. Leikkaa chili puoliksi ja kaavi sisältä siemenet pikkulusikan avulla. Kun kurpitsat ovat olleet uunissa 30 minuuttia laita sipuli (leikkauspinta alaspäin), chili ja valkosipulinkynsi myös uunivuokaan ja jatka paahtamista noin 20 min. Kun sekä kurpitsa että sipuli ovat niin pehmeitä, että niitä voi muussata haarukalla, ovat ne valmiita. Nosta uunivuoka pöydälle ja anna jäähtyä hetki. Kaavi kurpitsojen hedelmäliha blenderiin lusikalla. Lisää joukkoon chili, kuoritut sipulit ja valkosipuli. Lisää kerma, voi ja osa vedestä. Soseuta hienoksi. Lisää vettä tarvittaessa, kunnes koostumus on hyvä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Jos kurpitsakeitto pysyy kuumana on se valmista nautittavaksi. Jos keitto on jäähtynyt kaada se kattilaan ja lämmitä pohjaa myöten sekoittaen.

1 kpl
iso myskikurpitsa (reilu kilo)
rypsiöljyä
1 kpl
keskikokoinen keltasipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
punainen chili
1 dl
kuohukermaa
50 g
voita
3-4 dl vettä
suolaa
4

Kaada kurpitsakeitto lautaselle ja koristele smetanavaahdolla sekä yrttiöljyllä. Viimeistele muutamalla paahdetulla kurpitsansiemenellä.

Kuvat
Foody Allen / Jenni Virta
Julkaistu: 26.9.2019
Muokattu: 27.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g20 g
Proteiinia2 g8 g
Rasvaa43 g170 g
Kuituja3 g13 g
Energiaa kj1713 6853
Energiaa kcal409 1637

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.3 tl suolaa

  • 1 prk smetanaa

  • rypsiöljyä

  • 3-4 dl vettä

  • suolaa

  • koristeluun paahdettuja kurpitsansiemeniä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g20 g
Proteiinia2 g8 g
Rasvaa43 g170 g
Kuituja3 g13 g
Energiaa kj1713 6853
Energiaa kcal409 1637

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.3 tl suolaa

  • 1 prk smetanaa

  • rypsiöljyä

  • 3-4 dl vettä

  • suolaa

  • koristeluun paahdettuja kurpitsansiemeniä

Kuvat
Foody Allen / Jenni Virta

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.