Rapeat uunimuikut
Ainekset
Vinkki: Katso mallia muikkujen perkaamiseen videolta!
Näin teet
Säädä uuni 200 asteeseen. Jos käytät kokonaisia muikkuja, perkaa muikut puhkaisemalla vatsa pään takaa ja vetämällä sisälmykset ulos. Poista päät halutessasi. Huuhtele tarvittaessa nopeasti kylmällä vedellä. Valuta kalat.
Jos käytät tavallisia porkkanoita, kuori ja paloittele porkkanat sormen paksuiksi tikuiksi. Naposteluporkkanat voit käyttää sellaisenaan. Levitä porkkanat leivinpaperin päälle pellille. Valuta päälle hunajaa. Kypsennä uunissa 10 minuuttia.
Sekoita korppujauhot ja mausteet kulhossa. Pyöräytä muikut korppujauhoseoksessa. Ota pelti uunista ja siirrä muikut vieri viereen pellille porkkanoiden seuraksi. Valuta päälle margariinia. Kypsennä uunissa vielä 15 minuuttia tai kunnes muikut ovat saaneet sopivasti väriä. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 12 g | 59 g |
Proteiinia | 24 g | 119 g |
Rasvaa | 9 g | 46 g |
Kuituja | 1 g | 7 g |
Energiaa kj | 966 | 4829 |
Energiaa kcal | 231 | 1153 |
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 12 g | 59 g |
Proteiinia | 24 g | 119 g |
Rasvaa | 9 g | 46 g |
Kuituja | 1 g | 7 g |
Energiaa kj | 966 | 4829 |
Energiaa kcal | 231 | 1153 |