Rapeat uuniparsat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapeat uuniparsat

Rapeat uuniparsat
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
220°C
Laita parsat pellille, levitä päälle leivänmuruista ja juustosta sekoitettu kuorrutus ja kypsennä uunissa. Tähän ruokaan uppoavat kuivahtaneet leivät, juustojen kannikat ja yrttiruukkujen jämät.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
(1 nippu) vihreää parsaa
2 rkl
rypsiöljyä

JUUSTOKUORRUTUS

2 dl
vaaleaa leipää
2 dl
emmentaljuustoa
1 dl
tuoretta persiljaa
2 tl
kuivattua timjamia
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 dl
rypsiöljyä

Näin teet

1

Säädä uuni 220 asteiseen.

2

Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat kevyesti nupusta alaspäin.

500 g
(1 nippu) vihreää parsaa
3

Laita parsat vieri viereen leivinpaperille uunipellille. Sivele kevyesti öljyllä.

2 rkl
rypsiöljyä
4

Leikkaa leipä kuutioiksi ja murenna kuutiot sauva- tai tehosekoittimella. Raasta juusto ja hienonna persilja. Yhdistä leipä, juusto ja yrtit kulhossa. Sekoita joukkoon timjami, pippuri ja öljy.

2 dl
vaaleaa leipää
2 dl
emmentaljuustoa
1 dl
tuoretta persiljaa
2 tl
kuivattua timjamia
1/2 dl
rypsiöljyä
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
5

Levitä leipä-juustoseos parsojen päälle tasaisesti niin, että nuput jäävät näkyviin.

6

Paahda uunissa 15–20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kuorrutus on rapeaa.

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 11.4.2019
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g10 g
Proteiinia4 g15 g
Rasvaa19 g75 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj838 3353
Energiaa kcal201 802

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl vaaleaa leipää

  • 2 dl emmentaljuustoa

  • 1 dl tuoretta persiljaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g10 g
Proteiinia4 g15 g
Rasvaa19 g75 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj838 3353
Energiaa kcal201 802

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl vaaleaa leipää

  • 2 dl emmentaljuustoa

  • 1 dl tuoretta persiljaa

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Mikko Hannula

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.