Silakka-pekonijuustokeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Silakka-pekonijuustokeitto

Silakka-pekonijuustokeitto
Annokset
5
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Nopeasti kypsyvästä silakasta, pakastekasviksista ja pekonimaustetusta sulatejuustosta loihdit nopeasti maukkaan arkikeiton. Silakkapalat nostetaan keittoon vasta viimeiseksi, jolloin ne kypsyvät jäähtyvässä liemessä muutamassa minuutissa.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
silakkafileitä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
12 dl
vettä
1 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton)
1/2 tl
suolaa
10
mustapippuria
750 g
(1 ps) perunaa ja keittojuureksia (pakaste)
200 g
(1 ps) sipulikuutioita
250 g
(1 prk) savupekonisulatejuustoa (Koskenlaskija Ruoka & Dippi)
1/2
ruukkua tilliä

Vinkki: Saat keitosta maidottoman jättämällä sulatejuuston pois. Lisää tällöin suolaa makusi mukaan.

Näin teet

1

Levitä silakkafileet työlaudalle ja ripottele niille kevyesti suolaa ja valkopippuria.

ripaus valkopippuria
1/2 tl
suolaa
500 g
silakkafileitä
2

Kiehauta kattilassa vesi. Lisää liemikuutio, mausteet ja pakastekasvikset. Kiehauta ja anna kiehua hiljaa poreilen noin 10 minuuttia.

1 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton)
12 dl
vettä
200 g
(1 ps) sipulikuutioita
ripaus suolaa
750 g
(1 ps) perunaa ja keittojuureksia (pakaste)
10
mustapippuria
3

Paloittele silakkafileet suupaloiksi. Lisää sulatejuusto keittoon, sekoita ja kuumenna kiehumispisteeseen. Laita kalapalat keittoon ja nosta kattila pois levyltä. Anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä.

1/2
ruukkua tilliä
250 g
(1 prk) savupekonisulatejuustoa (Koskenlaskija Ruoka & Dippi)
4

Tarjoa keiton kanssa ruisleipää.

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.4.2019
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja22 g108 g
Proteiinia28 g142 g
Rasvaa22 g109 g
Kuituja3 g13 g
Energiaa kj1690 8451
Energiaa kcal404 2018

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja22 g108 g
Proteiinia28 g142 g
Rasvaa22 g109 g
Kuituja3 g13 g
Energiaa kj1690 8451
Energiaa kcal404 2018
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.