Sitruunaiset siikapuikot - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunaiset siikapuikot

Sitruunaiset siikapuikot
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Valmista maukkaat, rapeat kalapuikot vaihteeksi siiasta. Itse tehdyt kalapuikot kypsyvät uunissa samalla pellillä tomaattien ja kesäkurpitsan kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

700 g
siikafileetä (suomustettua tai nahatonta)
1 dl
korppujauhoja
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
1 kpl
kananmuna

LISÄKSI

200 g
(1 kpl) kesäkurpitsa
200 g
(1 rs) minitomaatteja
2 rkl
juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä

Vinkki: Voit tehdä kalapuikot myös kuhasta tai lohesta.

Näin teet

1

Poista kalasta ruodot tarvittaessa. Suomustetusta fileestä ei tarvitse poistaa nahkaa. Leikkaa kala noin 2 x 6 cm kokoisiksi puikoiksi.

700 g
siikafileetä (suomustettua tai nahatonta)
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Mittaa korppujauhot, suola ja pippuri kulhoon. Pese sitruuna. Raasta 1 rkl sitruunankuoren keltaista osaa hienoksi. Lisää raaste kulhoon. Riko kananmuna toiseen kulhoon ja sekoita rakenne rikki haarukalla.

1 dl
korppujauhoja
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
1 kpl
kananmuna
3

Kasta kalapalat ensin kananmunaan ja pyörittele sen jälkeen korppujauhoseoksessa. Laita kalat leivinpaperille pellille.

4

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja tomaatit pellille. Valuta kasvisten ja kalapuikkojen päälle juoksevaa margariinia tai öljyä. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa siikapuikot esimerkiksi perunamuusin kanssa.

200 g
(1 kpl) kesäkurpitsa
200 g
(1 rs) minitomaatteja
2 rkl
juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.9.2019
Muokattu: 10.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g49 g
Proteiinia42 g169 g
Rasvaa15 g61 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj1499 5996
Energiaa kcal358 1432

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g49 g
Proteiinia42 g169 g
Rasvaa15 g61 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj1499 5996
Energiaa kcal358 1432
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.