Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Stone’sin juustoburgeri

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helsinkiläisen Gastropub Stone’sin suositun juustohampurilaisen salaisuus on mehevä pihvi ja rapeat, olutpaneroidut sipulirenkaat, jotka kasataan tikkuun hampparin hatun päälle. Sämpylätkin tehdään Stone'sissa itse.

Ainekset

700 g
Naudanjauhelihaa
1 tl
Suolaa
2 tl
Sokeria
3/4 tl
(¾ tl) mustapippuria
4 kpl
Hampurilaissämpylää
1/2 dl
Majoneesia
1/2 kpl
Jääsalaattia
1 kpl
(150 g) cheddarjuustoviipaleita
Tomaattiviipaleita
Maustekurkkuviipaleita

Sipulirenkaat

1 - 2 kpl
Sipulia
1/2 dl
Olutta
1 kpl
Kivennäisvettä
3/4 dl
(¾ dl) maissitärkkelystä (maizena)
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Valkuainen
1/2 l
Rypsiöljyä uppopaistamiseen

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita jauhelihaan suola, sokeri ja mustapippuri. Anna maustua.

Kuori sipuli, leikkaa 1 cm:n viipaleiksi ja irrota renkaiksi. Sekoita kulhossa olut, kivennäisvesi, jauhot ja suola. Vaahdota valkuainen eri kulhossa ja sekoita taikinaan.

Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi. Kasta sipulirenkaat taikinaan ja uppopaista öljyssä kunnes renkaat ovat saaneet väriä.

Muotoile jauheliha pihveiksi ja kypsennä kuumalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin. Nosta juustoviipaleet pihvien päälle paiston loppuvaiheessa. Paahda sämpylät nopeasti.

Kokoa burgerit. Työnnä lopuksi hattuun tikut ja pujota tikkuihin sipulirenkaat.

Sämpyläohjeita:

Kauraisat burgerisämpylät

6 helppoa sämpylätaikinaa

2

Kuori sipuli, leikkaa 1 cm:n viipaleiksi ja irrota renkaiksi. Sekoita kulhossa olut, kivennäisvesi, jauhot ja suola. Vaahdota valkuainen eri kulhossa ja sekoita taikinaan.

1 - 2 kpl
Sipulia
1/2 dl
Olutta
1 kpl
Kivennäisvettä
1 dl
Vehnäjauhoja
3/4 dl
(¾ dl) maissitärkkelystä (maizena)
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Valkuainen
3

Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi. Kasta sipulirenkaat taikinaan ja uppopaista öljyssä kunnes renkaat ovat saaneet väriä.

1/2 l
Rypsiöljyä uppopaistamiseen
4

Muotoile jauheliha pihveiksi ja kypsennä kuumalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin. Nosta juustoviipaleet pihvien päälle paiston loppuvaiheessa. Paahda sämpylät nopeasti.

1 kpl
(150 g) cheddarjuustoviipaleita
4 kpl
Hampurilaissämpylää
5

Kokoa burgerit. Työnnä lopuksi hattuun tikut ja pujota tikkuihin sipulirenkaat.

Tomaattiviipaleita
1/2 kpl
Jääsalaattia
Maustekurkkuviipaleita
1/2 dl
Majoneesia
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja ja Kader Zaitri / Gastropub Stone’s
Kuvat:
Satu Kemppainen
Julkaistu: 17.1.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1690

7073

155,3 g

21,5 g

35,3 g

4,8 g

2,5 g

40,8 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,75 tl (¾ tl) mustapippuria,

Tomaattiviipaleita,

Maustekurkkuviipaleita,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli