Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Teriyaki-uunilohi

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Itse tehty, japanilaisittain maustettu teriyakikastike valmistuu hetkessä ja se tekee uunilohesta vastustamattoman hyvää.

Ainekset

700 g
Lohifileetä
Suolaa

Teriyakikastike

1/2 dl
Makeaa soijakastiketta
2 rkl
Ruokokidesokeria
1 rkl
Riisiviinietikkaa
1 kpl
Raastettu valkosipulinkynsi
1 rkl
Raastettua inkivääriä

Lisäksi

1 1/2 rkl
Seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa lohifilee neljään palaan ja mausta kevyesti suolalla.

700 g
Lohifileetä
Suolaa
2

Keitä kastikkeen aineksia hetki kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi.

1/2 dl
Makeaa soijakastiketta
2 rkl
Ruokokidesokeria
1 kpl
Raastettu valkosipulinkynsi
1 rkl
Riisiviinietikkaa
1 rkl
Raastettua inkivääriä
3

Paahda lohipaloja uunivuoassa 225-asteiseessa uunissa 10 minuuttia. Valuta päälle kastike ja jatka kypsentämistä vielä noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

1 1/2 rkl
Seesaminsiemeniä
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

395

1655

25,5 g

4,8 g

7,5 g

6,5 g

0,5 g

34,0 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Raastettu valkosipulinkynsi,

1 rkl Raastettua inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli