Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uuniperunat lohimurulla

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rapealla lohimurulla täytetyt perunat maistuvat koko perheelle ja ovat helppo keino lisätä tärkeiden rasvojen saantia. Kypsennä uuniperunat edellisiltana, jolloin ruoka valmistuu nopeasti päivällispöytään.

Ainekset

4 kpl
Isoa uuniperunaa
1 kpl
Maustekurkku
25 g
Margariinia
1 1/2 dl
Turkkilaista jogurttia
Paahdettua sipulia

Lohimuru

550 g
Lohifileetä
1 rkl
Rypsiöljyä
3/5 tl
(2/3 tl) suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat juuresharjalla, pistele haarukalla pintaan reikiä ja lado perunat uunivuokaan tai pellille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 ½–2 tuntia, perunoiden koosta riippuen.

4 kpl
Isoa uuniperunaa
2

Jos valmistat perunat edellisenä iltana, jäähdytä perunat ja laita ne kylmään. Kuumenna perunat seuraavana päivänä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

3

Leikkaa lohifilee nahattomiksi viipaleiksi graavilohen tapaan. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja paista lohiviipaleita pannulla sekoitellen noin 5–7 minuuttia, kunnes lohi on kypsä. Lohi saa mennä pieneksi muruksi. Mausta suolalla.

550 g
Lohifileetä
1 rkl
Rypsiöljyä
3/5 tl
(2/3 tl) suolaa
4

Kuutioi maustekurkku. Leikkaa kypsien uuniperunoiden keskelle viillot. Purista perunaa päistä hieman niin, että peruna aukeaa viillon kohdalta. Sipaise perunoiden sisään margariinia.

1 kpl
Maustekurkku
25 g
Margariinia
5

Täytä perunat jogurtilla, maustekurkkukuutioilla ja lohimurulla. Ripottele päälle paahdettua sipulia.

1 1/2 dl
Turkkilaista jogurttia
1 kpl
Maustekurkku
Paahdettua sipulia
6

Vinkki: Jos haluat perunoiden kuorista syötävän rapeat, kuivaa perunat pesemisen jälkeen huolellisesti ja hiero pinnalle öljyä ennen kypsentämistä.

Miltä maistui?
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 28.10.2017
|
Muokattu: 18.9.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

500

2093

29,0 g

7,0 g

28,0 g

3,3 g

2,0 g

30,3 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Paahdettua sipulia,

0,6 tl (2/3 tl) suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli