Pese perunat tarvittaessa. Laita ne uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia perunoiden koosta riippuen. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kun tikku uppoaa perunaan vaivattomasti, perunat ovat kypsiä.
Kuori ja hienonna kinkkutäytteen sipuli ja hienonna tilli. Sekoita kaikki kinkkutäytteen ainekset keskenään. Anna täytteen tekeytyä jääkaapissa perunoiden kypsymisen ajan.
Hienonna kalatäytteeseen savulohi sormin ja poista samalla mahdolliset ruodot. Hienonna tilli. Sekoita kaikki kalatäytteen ainekset yhteen ja laita täyte jääkaappiin tekeytymään perunoiden kypsymisen ajaksi.
Tee perunoihin viillot ja purista hiukan sivuilta niin, että viillot aukeavat. Tarjoa perunat kinkku- ja lohitäytteen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
490
2052
33,0 g
17,3 g
22,3 g
4,3 g
1,5 g
24,5 g
3,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli