Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Jenkki 3 vinkkiä: Näin saat parhaan tehon ksylitolista

3 vinkkiä: Näin saat parhaan tehon ksylitolista

Teksti:
Cloetta Suomi
Kuvat:
Cloetta Suomi
Julkaistu: 25.9.2020
Muokattu: 28.9.2020
Ksylitolipurukumi on hyväksi hampaille ja osa terveellistä elämäntapaa. Makuja ja rakenteita on saatavilla valtavasti erilaisia, jokainen löytääkin varmasti omaan makuunsa sopivan. Poimi tästä vinkit, miten saat parhaan suojan koko perheen hampaille. Kaupallinen yhteistyö / Cloetta Suomi

Ksylitolituotteet auttavat katkaisemaan happohyökkäyksen

Purkkaa tai pastilleja olisi hyvä käyttää aina, kun on syönyt tai juonut jotain. Ksylitolia on tutkittu jo vuosikymmeniä ja täysksylitolipurukumilla on myös EU:n hyväksymä terveysväite*.

Suomalaisten tietämys ksylitolista on hyvällä tasolla, mutta käyttösuositusten noudattaminen saattaa kuitenkin välillä jäädä kiireisen elämän keskellä. Pienillä arkisilla teoilla voit varmistua, että ksylitoli on hyväksi perheen isoille ja pienille hampaille!

3 vinkkiä: Näin saat parhaan tehon ksylitolista

  1. Löydä oma lempimaku testaamalla eri tuotteita. On ksylitolin käyttäjä sitten lapsi tai aikuinen, tärkeä valintakriteeri on maku. Valitkaa siis arkeenne ja juuri teidän makunystyröillenne sopivia pastilleja ja purukumeja!
  2. Varmista että tuotteella on Suomen Hammaslääkäriliiton suositus. Suomen Hammaslääkäriliitto antaa suosituksen vain tuotekohtaisen tarkastelun perusteella. Siksi punainen suositusmerkki pakkauksessa on luotettava tae laadukkaasta ksylitolituotteesta. Merkki takaa, että tuotteessa on riittävä määrä ksylitolia ja tuote on myös testattu riippumattoman laboratorion toimesta.
  3. Muista säännöllinen käyttö – purkat esille keittiöön! Happohyökkäys vaanii hampaita aina syönnin tai juonnin jälkeen, joten ksylitolia olisikin hyvä nauttia heti aterian jälkeen. Kotona purkkaa ja pastilleja on hyvä pitää näkyvillä keittiössä, jotta ne muistetaan ottaa joka päivä!

Uudet Jenkki Professional -täysksylitolipurukumit

Ksylitolia 5 grammaa päivässä

Ravitsemussuosituksissa suositellaan 5 grammaa ksylitolia tai enemmän päivässä. Saat sen nauttimalla Jenkki Professional -purukumia kaksi palaa kolme kertaa päivässä. Hyvä tapa on nauttia ksylitolipurukumia on aina syömisen ja juomisen jälkeen, koska juuri silloin happohyökkäys rasittaa hampaita.

*Kokonaan ksylitolilla makeutetun purukumin on osoitettu vähentävän hampaiden plakkia. Plakin suuri määrä on karieksen kehittymisen riskitekijä lapsilla. Vaikutus saavutetaan pureskelemalla kaksi täysksylitolipurukumia 5-20 minuutin ajan kolmesti päivässä syömisen tai juomisen jälkeen.

Lisää aiheesta