Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
4 vinkkiä: näin pidät huolta kissasi suolistosta

4 vinkkiä: näin pidät huolta kissasi suolistosta

Teksti:
Purina ONE
Kuvat:
Purina ONE
Julkaistu: 1.10.2020
Muokattu: 1.10.2020
Kissan suoliston hyvinvoinnin A ja O on tasapainoinen ruokavalio, mutta lemmikin suoliston hyvinvointia kannattaa edesauttaa muillakin tavoilla. Kaupallinen yhteistyö / Purina ONE

1. Laita kissan ruokavalio kuntoon

Kissan hyvinvointi lähtee tasapainoisesta, lemmikin aineenvaihdunnalle sopivasta ruokavaliosta. Ruokavalion avulla voit koettaa parantaa kissan luonnollista vastustuskykyä. Tutkimusten mukaan lämpökäsiteltyjä maitohappobakteereja sisältävä ravinto lisää vasta-aineiden muodostumista kissan suolistossa.

Vääränlainen ravinto voi heikentää kissan terveyttä. Esimerkiksi valkosipuli, suklaa ja avokado ovat kissalle myrkyllisiä. Makupalat omalta lautaseltasi taas voivat kerryttää kissallesi ylipainoa.

Kissat ovat herkkiä ravinnossa tapahtuville muutoksille. Jos kissan ruokavaliossa on jokin pielessä, ei sitä kannata pistää kerralla uusiksi. Muutokset on hyvä tehdä vähittäin usean päivän aikana. Näin kissan suolisto saa aikaa tottua uudenlaiseen ravintoon.

2. Harjaa ja silitä

Silittely ja harjaaminen saa kissan kehräämään makeasti, mutta hellittely on hyväksi myös suolistolle. Kun irtokarvat tarttuvat harjaan, ne eivät kulkeudu kissan suolistoon tämän puhdistaessa turkkiaan. Suolistossa karvat voivat ärsyttää kissan suolta ja aiheuttaa ummetusta.

3. Leiki ja liikuta

Liikunta vähentää kissan stressiä ja pitää paino-ongelmat loitolla. Lisäksi juokseminen, hypyt ja loikat stimuloivat kissan suolistoa. Kaksi kymmenen minuutin vauhdikasta leikkihetkeä päivässä riittää.

4. Tarjoile riittävästi vettä

Etenkin kuivaruokaa syövät kissat juovat monesti liian vähän vettä. Riittämätön vedenjuonti voi johtaa terveysongelmiin. Rohkaise kissaa juomaan enemmän asettelemalla vesiastioita ympäri kotia. Muistathan vaihtaa veden astioihin vähintään kahdesti päivässä.

Haluatko lisää vinkkejä kissan ruokintaan?

Rekisteröidy mukaan Purina ONEn Kolmen viikon kokeiluun täällä. Saat säännöllisesti vinkkejä kissasi ruokintaan ja hyvinvointiin liittyen.

Purina ONE -tuotteet on suunniteltu kissan aineenvaihdunnalle ja suolistolle sopiviksi. Tuoteperheestä löytyy oma räätälöity vaihtoehto niin pennuille, aikuisikäisille kuin iäkkäillekin kissoille.

Lisää aiheesta