Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rummun louhoksen alueen kirkas vesi tekee alueesta mainion sukellus- ja uintipaikan.

Rummun louhoksen alueen kirkas vesi tekee alueesta mainion sukellus- ja uintipaikan.

Autoilija saa Virosta irti enemmän – poimi tärkeät vinkit ja kiinnostavat kohteet Viron automatkalle

Teksti:
Eckerö Line
Kuvat:
Kadi-Liis Koppel
Julkaistu: 23.6.2020
Muokattu: 14.4.2021
Autoilija pääsee Viroon paitsi Helsingin keskustasta myös kätevästi Vuosaaren satamasta. Vierailla kannattaa ainakin Rummun louhoksella, Palmsen kartanossa ja maan vanhimmassa kansallispuistossa Lahemaassa. Kaupallinen yhteistyö / Eckerö Line

Viro on autoilijan paratiisi: välimatkat ovat lyhyitä, päätiet hyväkuntoisia ja bensiini edullista. Yhden päivän aikana autoileva matkailija ehtii nähdä ja kokea paljon.

Automatkailija pääsee Viroon Helsingin keskustasta tai Itä-Helsingin Vuosaaren satamasta. Vuosaaresta liikennöi Eckerö Linen rahtilaiva Finbo Cargo, joka taittaa matkan Tallinnan Muugaan alle kolmessa tunnissa. Molemmat satamat ovat keskusta-alueiden ulkopuolella, joten autoilija välttää ruuhkat kätevästi.

Autolla Viroon lähtevällä tulee olla mukanaan voimassa oleva passi tai henkilökortti sekä ajokortti. Myös muilla autossa matkustavilla pitää olla henkilökortti tai passi mukana. Autossa täytyy olla EU-rekisterikilvet tai FIN-tarra. Pakollisia varusteita ovat heijastinliivit ja palosammutin. Jos ajat laina-autoa, ota mukaan valtakirja tai todistus auton lainaamisesta.

Matkaan on helppo lähteä myös sähköautolla, sillä Virossa on koko maan kattava sähköautojen latausverkosto. Latauspisteitä on lähes 170. Perusnopeus Viron maanteillä on 90 kilometriä ja taajamissa 50 kilometriä tunnissa. Liikenteessä on alkoholin suhteen nollatoleranssi.

Monille Viron saarille on mahdollista matkustaa autolautalla. Jos suunnitelmissasi on poiketa saarilla, osta liput etukäteen verkosta. Näin säästyt jonottamiselta lauttasatamassa ja varmistat, että mahdut lauttaan. Aikataulutiedot löydät ja liput voit ostaa osoitteesta www.praamid.ee.

Automatkustajan on helppo tutustua Viron vähemmän tunnettuihin kohteisiin. Kokosimme alle viisi kohdevinkkiä autolla liikkuvalle Viron matkaajalle.

Hukkunut vankila

Rummun louhos on yksi Viron erikoisimmista matkakohteista. Louhos sijaitsee 45 kilometriä Tallinnasta lounaaseen. Neuvostoaikana vankilan vangit työskentelivät kalkkikivi- ja marmorilouhoksessa. Vankila suljettiin 1990-luvulla. Nyt kirkas, pohjavedestä muodostunut tekojärvi peittää osan rakennuksista ja työkoneista. Rummu on nykyisin suosittu sukellus- ja uintipaikka. Vierailut Rummuun suositellaan tekemään oppaan johdolla.

Rummun louhos, Haapsalu maantee 13, Harju maakond info@rummuinvest.ee (+372) 505 9768

Viron vanhin kansallispuisto

Lahemaan kansallispuisto Viron pohjoisrannikolla, noin 70 kilometriä Tallinnasta itään, tarjoaa mahdollisuuden sekä patikointiin että luonnon tarkkailuun. Patikointia voi harrastaa rannoilla, suomaastoissa ja mäntymetsissä. Lahemaa on Viron vanhin kansallispuisto ja merkittävä metsänsuojelualue. Alueella asuu runsaasti suuria nisäkkäitä.

Lahemaa rahvuspark, Palmse küla, Haljala vald info.lahemaa@rmk.ee

Kartanoelämää Palmsessa

Palmsen kartano ja museoalue Lahemaan kansallispuistossa on Viron ensimmäinen täysin kunnostettu kartanokokonaisuus, johon kuuluvat rakennusten lisäksi myös puistoalue ja puutarha. Tutustumiskohteita ovat muun muassa kartanon viinikellari, palmutalo, työpajat sekä erilaiset näyttelyt ja konsertit. Alueella on myös romanttinen kahvila ja kansanomaista ruokaa tarjoava krouvi.

Palmse Mõisakompleks, Palmse Küla, Haljala vald info@palmse.ee (+372) 555 99977, (+372) 324 0070

Extremeä koko perheelle

Kiviõlin seikkailupuisto Itä-Virossa on rakennettu vanhalle tuhkavuorelle. Toisella puolella vuorta ovat laskettelurinteet, toisella kesällä toimivat maasto- ja downhill-autoradat. Vaijerirata on yksi seikkailupuiston suosikeista. Rohkeuttaan voi testata myös Tarzan- ja vapaalaskeutumishypyillä.

Kiviõli Seikluskeskus, Mäepealsetee 1, Kiviõli linn info@seikluskeskus.ee (+372)533 17322

Herkuttelua Haapsalussa

Hapsal Dietrich on kahvila-ravintola, jonka edeltäjä, Dietrichin leipomokahvila, perustettiin 1900-luvun alussa. Nykyiset omistajat ovat onnistuneet vaalimaan alkuperäisen Dietrichin henkeä. Ruokalistalla on paikallisen kalastajan pyytämää kalaa ja lihaleikettä Dietrichin isoäidin tapaan mutta myös eksoottisempia makuja, kuten thaicurrya sekä mausteisia sinisimpukoita. Maista myös suussa sulavia leivonnaisia!

Hapsal Dietrich, Karja 10, Haapsalu kohvik@dietrich.ee (+372) 509 4549

Eckerö Line ei vastaa kohteiden tietojen mahdollisista muutoksista.

Vuosaaresta Muugaan muutamassa tunnissa

M/s Finbo Cargo taittaa matkan Vuosaaresta Muugaan alle kolmessa tunnissa. Laivassa voi nauttia kotiruokalounaan. Finbo Cargo kuuluu Portaat luomuun -ohjelmaan, ja esimerkiksi siellä tarjottava kahvi on luomua. Laivan infopisteessä toimii pieni myymälä, ja istumasalongissa voi nauttia rahtilaivan kiireettömästä tunnelmasta. Lue lisää ja varaa matkasi täällä.

Lisää aiheesta