Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helppo hodaribuffa

Helppo hodaribuffa sopii täydellisesti rentoihin juhliin tai vaikka piknikille

Teksti:
Vaasan
Kuvat:
Vaasan
Julkaistu: 13.4.2022
Muokattu: 13.4.2022
Vappujuhlat, piknik-bileet tai ihan vaan kavereita tulossa – eikä oikein ideaa, mitä tarjoilisit? Vastaus on helppo hodaribuffa! Kokosimme neljä herkullista hodarireseptiä, joiden avulla kokoat helpon ja monipuolisen buffan rentoihin juhliin. Makuja löytyy suolaisesta makeaan, lihasta kasviksiin. Nam! Kaupallinen yhteistyö / Vaasan

Kotiuskottavaa katuruokaa jokaiselle kotikokille

Hodari nakilla ja ketsupilla on muodostunut suomalaisten klassikkoruoaksi, mutta harva tiedostaa miten monipuolinen ruoka hodari oikeastaan on.

Kokosimme kevään rentoihin juhliin ja piknikille – vaikkapa vappuun – sopivan hodaribuffan, josta löytyy makuja joka suulle. Paras hodaribuffa sisältää suolaista ja makeaa, lihaa ja kasviksia, rapeaa ja suussasulavaa! Hodarit ovat helppoja valmistaa eivätkä vaadi grilliä.

Vaasan Street Food -hodareita löytyy neljää erilaista: perinteinen Mini, Soft Dog -perunahodari, rukiinen Dark Dog ja uutuus Iso Hot Dog. Eli valinnanvaraa on, ja kokeilemalla löydät oman suosikkisi! Vaasan Street Food -tuotteet ja kaikki muut raaka-aineet näihin resepteihin voit ostaa suoraan osoitteesta s-kaupat.fi.

Savulohihodari

Ainesosat:
- 6 kpl Vaasan Dark Dog -hodarisämpylää
- 200 g Kalaonni-lämminsavu kirjolohifileetä
- 3 kananmunaa
- ruohosipulia hienonnettua

Piparjuuri-perunasalaatti:
- 400 g (uutta) perunaa
- 1 1/2 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- 2 tl piparjuuritahnaa
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria rouhittuna

Marinoidut punasipulit:
- 2 punasipulia
- 3/4 dl valkoviinietikkaa
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1/2 tl suolaa

Ohje:
1. Marinoi punasipulit: Kuori ja viipaloi sipulit ja sekoita etikka, hunaja, öljy ja suola. Sekoita marinadi sipuleihin ja anna marinoitua pari tuntia tai seuraavaan päivään.
2. Valmista piparjuuri-perunasalaatti: Keitä perunat, kuori ja kuutioi ne. Sekoita perunoihin muut salaatin ainekset.
3. Keitä munat, ja jäähdytä, kuori ja lohko ne.
4. Höyrytä sämpylät lämpimiksi.
5. Kokoa hodarit: perunasalaattia, munalohkoja, savulohta ja marinoitua punasipulia. Korista ruohosipulisilpulla.

Vinkki! Perunasalaattiin voi kätkeä edellisen aterian jämäpotut. Parasta siitä tulee kesällä uusilla perunoilla.

Lohi-ceviche -hodari

Ainesosat:
- 4 kpl Vaasan Soft Dog perunahodareita
- jäävuorisalaattia suikaleina
- kevätsipulia suikaleina
- korianteria
- corn nutseja eli paahdettuja maissinjyviä

Lohi-ceviche:
- 400 g lohifileetä
- 1 rkl suolaa
- 1 ruukku korianteria hienonnettuna
- 2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- pala inkivääriä raastettuna
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 limeä
- 1 punainen chili renkaina

Avokadokreemi:
- 2 avokadoa
- 2 rkl turkkilaista jogurttia
- 1 tl tabascoa
- 1/2 limen mehu
- 1 tl suolaa
- mustapippuria rouhittuna

Ohje:
1. Tee ensin ceviche: poista lohesta nahka, kuutioi lohi ja mausta suolalla. Lisää korianteri, kevätsipuli, valkosipuli ja inkivääri. Mausta oliiviöljyllä, limen mehulla ja raastetulla limenkuorella sekä chilillä.
2. Tee sitten helppo avokadokreemi: soseuta avokadot sauvasekoittimella jogurtin kera, lisää loput ainekset.
3. Tee salsa: Kuutioi tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi kurkku ja sipuli, lisää chili ja korianteri. Sekoita ja mausta oliiviöljyllä, etikalla, suolalla, sokerilla ja pippurilla.
4. Lämmitä sämpylät. Aseta sämpylän pohjalle jäävuorisalaattia, salsaa, cevicheä, avokadokreemiä, kevätsipulia, korianteria ja corn nutseja.

Vegaaninen lihamuki

Ainesosat:
- 2 kpl Vaasan Soft Dog -perunahodaria
- 1 punasipuli
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2 rkl sokeria
- öljyä paistamiseen
- 200 g vegaanista kebabia (esim. Vöner)

Valkosipulikastike:
- 2 dl vegaanista turkkilaista jogurttia
- 2 pulleaa valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl tuoretta timjamia
- 1/2 tl kuminaa
- 1/2 tl suolaa

Ohje:
1. Kuori ja hienonna punasipuli. Laita sipulisilppu kattilaan, lisää punaviinietikka ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Peitä kattila kelmulla ja anna jäähtyä.
2. Sekoita kaikki valkosipulikastikkeen ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.
3. Lämmitä tilkka öljyä pannulla, paista vegaaninen kebab rapsakaksi. 4. Täytä hodarisämpylät vegaanisella kebabilla, valkosipulikastikkeella ja haudutetulla punasipulilla.

Jäätelöhodari

Jäätelöhodari

Ainesosat: - 6 kpl Vaasan Soft Dog -hodarisämpylää
- 1,5 l jäätelö
- n. 3 dl marjoja tai paloiteltuja hedelmiä
- kermavaahtoa
- suklaa- tai pähkinärouhetta
- makeaa kastiketta

Ohje:
1. Tee jäätelöstä palloja ja asettele kolme pientä palloa kunkin hodarin sisälle.
2. Asettele jäätelölle marjoja tai hedelmäpaloja.
3. Pursota hodareille vielä kermavaahtoa, ripottele suklaa- tai pähkinärouhetta ja valuta kastiketta. Nauti heti!

Vinkki: Halutessasi voit paahtaa hodarit, jolloin ne muistuttavat enemmän rapeaa jäätelövohvelia. Asettele ne tällöin avonaisina reunalliseen uunivuokaan. Paahda 200 asteessa 5–8 minuuttia.

Kokeile näitä makuyhdistelmiä:
1. Lakritsijäde + vadelmat + valkosuklaarouhe + lakritsikastike
2. Vaniljajäde + mustikka + mansikka + marenkimuru + minttu
3. Suklaa- ja mangojäde + mangopalat + suklaa- ja suola pähkinärouhe