Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Muumi Baby pääkuva

Hiilineutraali Muumi-vaippailu alkaa NYT, puhtaamman tulevaisuuden puolesta

Teksti:
Muumi Baby
Kuvat:
Muumi Baby
Julkaistu: 29.1.2021
Muokattu: 29.1.2021
Kotimainen Muumi Baby -vaippa on nyt 100 % hiilineutraali, jotta maapallomme pienet asukit saisivat nauttia puhtaasta luonnosta myös tulevaisuudessa. Kurkista hiilineutraalin vaipan kulisseihin ja tapaa Muumi Babyn taustajoukot jo neljännessä sukupolvessa. Kaupallinen yhteistyö / Muumi Baby

Muumi Baby -vaipat valmistaa neljän sukupolven perheyritys

Muumi Babyn tarina alkoi yli 40 vuotta sitten pienestä Oskari-pojasta, jonka iho ei kestänyt ajan harsovaippoja. Tuolloin pojan isä Raimo Nuortie kehitti täysin uudenlaisen ja iholle ystävällisen vaipan, joka paransi myös Oskarin ihon. Siispä Raimo patentoi ideansa, perusti Delipap Oy -perheyrityksen ja alkoi valmistaa vaippoja Suomen ainoassa vaippatehtaassa.

“Raimo-vaari oli hurjan innovatiivinen ja keksi uusia ideoita ihan loppuun asti. Olen ylpeä siitä rohkeudesta, jolla hän perusti yrityksemme tyhjästä isoilla investoinneilla,” kertoo Emilia Nordström eli Raimon lapsenlapsi, joka työskentelee Delipapin tuotekehityksessä.

Vastuullinen vaippailu jatkuu Raimon jalanjäljissä

Muumi Babyn taustajoukot jatkavat ihoystävällisen ja vastuullisen vaippailun kehitystä ja tuotantoa Raimon jalanjäljissä jo neljännessä polvessa. Yrityksen johdossa on nyt Raimon tytär Sanna Karhu ja varatoimitusjohtajana toimii Oskari Nuortie, jonka herkästä ihosta koko hiilineutraali vaippailu sai alkunsa. Palavereissa mukana on myös neljännestä sukupolvesta Emilian pieni Freya-tyttö, joka toimii Muumi Baby -vaippojen tarkkana tuotetestaajana.

“Muumi-vaippojen vaihto on yksi Freyan lempipuuhista, sillä silloin paijataan hänen möhistä eli möhömahaa. Freya on aina pelkkää hymyä hoitopöydällä, eikä muuten ole tullut mitään niskakakkoja, hiertymiä tai ihottumia.” – Emilia

Pienten kokemusasiantuntijoiden avulla Raimon perhe on kehittänyt Muumi Baby -vaippaa aina vain paremmaksi ja vastuullisemmaksi. Esimerkiksi 90-luvulla se sai Allergiatunnuksen käyttöoikeuden ensimmäisenä vaippana Suomessa. Kaikessa toiminnassa näkyvät myös Joutsenmerkin ympäristövaatimukset sekä perheen ja koko yrityksen syvä rakkaus luontoon. Muumi Baby -vaippojen valmistuksessa huomioidaankin koko tuotteen elinkaari ympäristön kannalta, jotta myös seuraavat sukupolvet voisivat nauttia yhteisestä luonnostamme.

“Minun ja vaarin luonteet oli kuin yö ja päivä, mutta jaoimme rakkauden suomalaista luontoa kohtaan. Vaari oli vähän sellainen puunhalaaja, ja se rakkaus näkyy myös meidän yrityksen arvoissa ja kulttuurissa.” – Emilia

Muumi Baby on Suomen ensimmäinen 100 % hiilineutraali vaippa

Mistä ajatus hiilineutraalista vaippailusta sitten sai alkunsa? Delipapin perhe ja työntekijät jakavat rohkean, oppivan ja yhteistä luontoamme kunnioittavan arvopohjan. Juuri siksi 100 % hiilineutraalin Muumi Baby -vaipan valmistuksessa panostetaan lastemme tulevaisuuteen jokapäiväisillä teoilla jo nyt – ei siis vasta tulevina vuosikymmeninä.

Neljän sukupolven Muumi Babyn hiilineutraalisuus syntyy muun muassa näistä teoista:

  • Vaippojen valmistuksessa käytetään vain FSC-sertifioitua suomalaista selluloosaa, joka saadaan kestävästi hoidetuista metsistä.

  • Vaipat valmistetaan Suomen ainoassa vaippatehtaassa, joka pyörii sertifioidulla vesivoimalla tuotetulla sähköllä. Tästä ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä.

  • Muumi Baby -vaipan valmistuksesta ei päädy jätettä kaatopaikalle, vaan kaikki tuotantojäte kierrätetään tai poltetaan energiaksi.

  • Kotimainen valmistus takaa Suomessa lyhyet kuljetusmatkat, joista syntyvät päästöt on minimoitu.

  • Muumi Baby -vaippojen pussi on täysin biohajoava, joten sen voi uusiokäyttää vaikka biojätepussina.

  • Näiden konkreettisten tekojen jälkeen jäljelle jäävä pieni määrä hiilipäästöjä kompensoidaan suosimalla YK:n Climate Neutral Now -ohjelman Gold Standard -sertifioituja projekteja.

“Muumi Baby -vaippojen hiilineutraalisuus on iso askel ja konkreettinen teko puhtaamman tulevaisuutemme puolesta. Emme tyydy vain tähän, vaan teemme koko ajan työtä entistäkin vastuullisempien vaippojen eteen. Seuraavana askeleena otamme käyttöön aurinkovoimaa jo tämän kevään aikana.” – Emilia

Aloita hiilineutraali vaippailu puhtaamman tulevaisuuden puolesta ja tutustu Muumi Babyn vaippoihin osoitteessa www.muumibaby.fi! Vastuulliset vaipat pienokaisellesi voit ostaa tästä linkistä.

Lisää aiheesta