Oreo-keksit ovat tuttuja monelle herkkusuulle ja kotileipurille. Perinteinen tapa nauttia Oreoita on dipata ne maitoon tai murustaa jäätelön sekaan. Hienonnettuina Oreot sopivat mainiosti juustokakkujen pohjaksi. Hyvin hieno keksimurska syntyy parhaiten monitoimikoneella tai tehosekoittimella.
Herkullisia täytekeksejä kannattaa kuitenkin hyödyntää muillakin tavoilla. Leivonnaisten ja jälkiruokien koristeluun Oreot käyvät kokonaisina tai isoiksi paloiksi murrettuina. Moniin ohjeisiin keksit on hyvä rouhia tai murskata hienoksi. Murskaaminen onnistuu laittamalla paloitellut keksit vahvaan muovipussiin ja hakkaamalla tai painelemalla ne muruiksi esimerkiksi kaulimella.
Poimi alta kuusi kätevää vinkkiä Oreo-keksien käyttöön:
Vegaaninen suklaapirtelö – herkkupäivän välipala
Oreo-kekseistä valmistuu hetkessä ihanan makea välipalapirtelö. Paloittele tehosekoittimeen Oreo Original -keksejä. Lisää päälle pehmeää kasvipohjaista suklaa- tai vaniljajäätelöä, mantelimaitoa, vaahterasiirappia ja kaakaojauhetta. Pyöräytä pirtelö sileäksi, kaada laseihin ja pursota pinnalle kasvipohjaista kermavaahtoa.
Kahden aineksen mukikakut mikrossa – tarjottavaa yllätysvieraille
Paketillisesta Oreo-keksejä syntyy hetkessä supernopeasti valmistuvia mukikakkuja. Murskaa paketillinen Oreo Double -keksejä hyvin hienoksi. Sekoita murskaan sen verran maitoa, että syntyy paksu taikina. Jaa taikina kolmeen mikronkestävään kuppiin. Laita mukit mikroon aina 30 sekunniksi kerrallaan, kunnes seos kypsyy kakkumaiseksi. Tarjoa mukikakut haaleina vaniljajäätelön ja pensasmustikoiden kanssa.
Appelsiiniset Oreo-tryffelit – suklaanystävän unelma
Murskaa Oreo Double -keksit hienoksi. Ota hieman keksirouhetta sivuun ja puserra lopun rouheen sekaan sen verran appelsiinimehua, että syntyy muovailtava taikina. Mausta taikina raastetulla appelsiininkuorella ja muotoile siitä pieniä palloja. Anna pallojen jähmettyä hetki ja kuorruta ne sulatetulla suklaalla. Ripottele pinnalle loppu keksirouhe.
Jäädytetyt suklaabanaanit – perheen pikkuväen suosikki
Rouhi Oreo Mini -keksejä hienoksi. Puolita banaanit ja pujota ne puisiin, pitkiin tikkuihin. Sivele banaanit mikrossa pehmennetyllä Nutellalla ja kääntele keksirouheessa. Paina jokaisen banaanin pintaan koristeeksi pari kokonaista Oreo Mini -keksiä. Jäädytä banaanit pakastimessa.
Valkosuklaamuffinit – todelliseen makeannälkään
Oreo-rouhe antaa muffinitaikinalle makua ja purutuntumaa. Tee vaalea muffinitaikina. Kääntele taikinan sekaan rouhittuja Oreo Enrobed White -kerroskeksejä vaalealla kuorrutteella. Kuorruta valmiit muffinit sulatetulla valkosuklaalla ja ripottele pinnalle reilu kerros keksirouhetta.
Minttusuklaajuustokakku – suklaisen raikas jälkkäri
Jauha Oreo Mint -keksit hienoksi monitoimikoneessa. Säästä hieman keksimurua kakun koristeluun. Lisää lopun keksimurun joukkoon voisulaa ja peitä kulhon tai matalan lasinpurkin pohja seoksella. Lisää päälle kanelilla ja silputuilla mintunlehdillä maustettua omenahilloa ja levitä pinnalle kermalla pehmennettyä tuorejuustoa. Viimeistele kakun pinta keksimuruilla ja mintunlehdillä. Anna jähmettyä kylmässä.