Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kala ja kana ovat suomalaiskissojen suosikkimaut – näistä merkeistä tunnistat laadukkaan kissanruoan

Kala ja kana ovat suomalaiskissojen suosikkimaut – näistä merkeistä tunnistat laadukkaan kissanruoan

Teksti:
PrimaCat
Kuvat:
PrimaCat
Julkaistu: 25.9.2020
Muokattu: 22.9.2020
Enemmistö suomalaisista kissanomistajista haluaa tarjota lemmikilleen laadukasta ruokaa, selviää kotimaisesta kuluttajatutkimuksesta. Sitä on nykyään helppo löytää myös marketista. Kaupallinen yhteistyö / PrimaCat

Moni kissanomistaja on kokenut sen hetken, kun kissa vilkaisee ruokakuppiin nenänvarttaan pitkin ja kieltäytyy syömästä. Kissa voi heittäytyä nirsoksi yhtä hyvin kalliin, halvan, terveellisen tai vähemmän terveellisen annoksen edessä.

Siksi on ymmärrettävää, että maistuvuus on ykköskriteeri, kun suomalaiset valitsevat ruokaa kissalleen. Maistuvuuden lisäksi ruoan terveellisyydellä ja ruokinnan helppoudella on merkitystä. Ruoassa tärkeintä on lihapitoisuus ja sokerittomuus. Tämä käy ilmi tutkimuksesta, johon vastasi lähes 2 000 suomalaista kissanomistajaa.

Laadukasta kissanruokaa lähikaupasta

Henrikki Korhonen tutkimuksen toteuttaneesta Omnicom Media Groupista korostaa, että enemmistö kissanomistajista haluaa ostaa terveellistä ja laadukasta kissanruokaa.

– Toisille terveellisen ruoan tunnistaminen on helppoa. Osa taas kokee vaikeaksi erottaa kauppojen valtavasta valikoimasta nimenomaan laadukkaan kissanruoan, Korhonen kertoo.

Hänen mukaansa hyvää voi löytää lähikaupastakin. On vanhentunut ajatus, ettei marketista saisi laadukasta kissanruokaa.

Kissa on yhä useammalle perheenjäsen

Kun tarkastellaan suhdetta omaan lemmikkiin, suomalaiset kissanomistajat voi jakaa karkeasti kahteen ryhmään. Toisille kissa on itsenäinen kotieläin, joka hankkii osan ruuastaan omaehtoisesti ulkoillessaan. Nämä kissanomistajat kaatavat ruuan lemmikkinsä ruokakuppiin rutiininomaisesti.

Toisille kissa taas on kuin perheenjäsen, jonka ruokintaan ja hoitamiseen käytetään paljon aikaa ja nähdään vaivaa. Tällaiset kissanomistajat kokevat kissan ruokinnan tilanteeksi, joka syventää eläimen ja omistajan suhdetta.

Yhä useampi suomalainen kuuluu jälkimmäiseen ryhmään. Heille on tärkeää antaa kissalle terveellistä ruokaa, johon ei ole lisätty mitään turhaa.

Sokeripitoinen ruoka ei sovi kissalle

Suomalaisista kissoista 84 prosenttia saa kuivaruokaa ja 75 prosenttia märkäruokaa päivittäin, tutkimuksesta selviää. Ylivoimaisesti suosituin koostumus märkäruoissa on palat hyytelössä tai kastikkeessa. Meikäläisille kissoille maistuvat parhaiten kana ja kala.

Kissa on lihansyöjä ja tarvitsee enemmän proteiineja kuin koira. Eläinperäisten proteiinien sisältämät aminohapot ovat kissan elimistölle välttämättömiä. Kissan ravinnossa tulee olla riittävästi myös rasvaa, kivennäisaineita, vitamiineja ja välttämättömiä rasvahappoja.

Kissat eivät hyödy hiilihydraateista. Myös hiilihydraatteihin lukeutuvat sokerit ovat tarpeettomia kissalle, ja useiden tutkimusten mukaan kissat eivät edes maista makeaa. Hiilihydraattipitoinen ruoka voi myös lihottaa kissaa.

Laadukasta kissanruokaa marketista

PrimaCat Classic -kissanruoat on kehitetty suomalaisia kissanomistajia kuunnelleen. Tuotteet helpottavat kissan monipuolista ravitsemista. Lihaisat, viljattomat annosruoat ovat kissan täysravintoa eivätkä sisällä lainkaan lisättyä sokeria. Makuina ovat siipikarja, nauta, lammas ja kala. PrimaCat Classic -kissanruoat ovat saatavissa marketeista kautta maan. Valikoima vaihtelee myymälöittäin.

primacat tuotteet

Lisää aiheesta