Kauran verran maistuvampi satokausi – kokkaa kauden parhaat kasvisreseptit! | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Planti Täyteläiset sienitortelliinit neljälle

Kauran verran maistuvampi satokausi – kokkaa kauden parhaat kasvisreseptit!

Teksti:
Planti
Kuvat:
Liemessä-ruokablogi, Kaurakirja
Julkaistu: 26.10.2020
Muokattu: 26.10.2020
Satokauden reseptit sekä Plantin kotimaiset kauratuotteet tuovat väriä ja täyteläistä makua ruokapöytään. Tiesitkö muuten, että Plantin omistaa Kavli-säätiö, jonka kautta voitot jaetaan humanitaaristen projektien, tutkimuksen ja kulttuurin piiriin? Kaupallinen yhteistyö / Planti

Kotimainen kaura tekee hyvää mielelle ja vatsalle

Kaura on kaupan hyllyn monipuolisin kuitupommi, jota löytyy useissa muodoissa aina lempeästä kaurajuomasta makeaan YogOat-gurttiin. Runsaan kuitupitoisuutensa ansiosta kaura pitää hyvän huolen hyvinvoinnistasi, sillä ravitsevat kauratuotteet pitävät nälän pitkään loitolla. Plantin monipuoliset ja helpot kauratuotteet sisältävät vain suomalaisissa pelloissa kasvanutta kauraa, joka takaa maistuvia makuja niin suolaiseen kuin makeaankin syksyyn.

Reseptivinkit:

Täyteläiset sienitortelliinit neljälle

Resepti ja kuvat: Liemessä-ruokablogi

1 l metsäsieniä

0,5 dl oliiviöljyä

4 valkosipulinkynttä

2 salottisipulia

1,5 dl kuivaa valkoviiniä

2 dl Planti Cooking Originalia

nippu tuoretta timjamia

ripaus muskottipähkinää

suolaa

pippuria

500 g tortellini-tuorepastoja

  1. Putsaa ja pilko sienet. Hienonna sipulit ja siivuta valkosipulinkynnet.
  2. Lorauta pannulle tippa öljyä ja paista sieniä keskilämmöllä, kunnes nestettä on haihtunut.
  3. Lisää öljyä, hienonnetut sipulit ja siivutetut valkosipulinkynnet. Kuullota hetki.
  4. Lorauta joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää Planti Cooking Original ja mausteet.
  5. Anna hautua hetki ja keitä samalla pastat.
  6. Lisää kastike kypsän pastan joukkoon ja tarjoile tuoreen timjamin kera.

Syntisen hyvä omena-kaurapaistos neljälle

Resepti ja kuvat: Kaurakirja

Paistospohja:

n. 10 pientä omenaa

1 rkl sitruunamehua

1 ½ tl kanelia

(sokeria halutessasi)

Muruseos:

125 g kasvimargariinia

1 ½ dl fariinisokeria

3 ½ isoja kaurahiutaleita

½ dl erikoisvehnä- tai kaurajauhoja

Lisäksi:

2 dl Planti YogOat Omena-vaniljaa

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Puhdista ja lohko omenat voideltuun uunivuokaan.
  3. Valuta lohkojen päälle sitruunaa, jotta ne säilyttävät kauniin värinsä.
  4. Ripottele ompuille reilusti kanelia ja halutessasi hieman sokeria.

  5. Sulata kasvimargariini ja sekoita joukkoon murun muut aineet.
  6. Levitä muruseos omppulohkojen päälle.

  7. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 min., kunnes pinta saa kauniin värin.
  8. Anna paistoksen vetäytyä hetki huoneenlämmössä.
  9. Tarjoile kuuma paistos Plantin YogOat Omena-vaniljalla ja nauti!

Vinkki: YogOatin voit halutessasi tuunata omaan makuusi vaikkapa kardemummalla, inkiväärillä, kookoshiutaleilla, mantelirouheella tai valkosuklaarouheella.

Lisää aiheesta