Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Monini pääkuva

Kesän hittiresepti: Henri Alenin appelsiininen oliiviöljykakku!

Teksti:
Monini
Kuvat:
Monini
Julkaistu: 27.5.2021
Muokattu: 27.5.2021
Monini-oliiviöljy on italialaisten suosikkimerkki. Extra-neitsytoliiviöljyn täyteläinen maku sopii ruoan valmistukseen ja leivontaan sekä salaatinkastikkeeksi. Kaupallinen yhteistyö / Monini

Oliiviöljykakkua, appelsiinia ja vaniljajäätelöä

Ainekset:

  • 3 isoa munaa
  • 150 g sokeria
  • 1 dl Monini Classico ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 1,2 dl maitoa
  • 0,5 tl vaniljauutetta
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 appelsiinia

Tarjoiluun vaniljajäätelöä

Valmistus:

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele kakkuvuoka kevyesti oliiviöljyllä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää oliiviöljy mukaan ohuena nauhana. Lisää lopuksi mukaan maito ja vaniljauute.

Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Nostele kuivat aineet muna-sokerivaahdon joukkoon muutamassa erässä. Raasta hienolla terällä yhden pestyn appelsiinin kuori mukaan taikinaan.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista noin 25-30 minuuttia uunin keskilämmöllä. Sivele kuuman kakun pinta vielä oliiviöljyllä. Tarjoile viipaloidun appelsiinin ja vaniljajäätelön kera.

Katso reseptivideot: https://bit.ly/3xTMrHK

Monini-oliiviöljy on markkinajohtaja Italiassa ja monessa muussa Euroopan maassa. Täyteläisen makuinen extra-neitsytoliiviöljy on monipuolinen tuote kaikenlaiseen ruuanlaittoon ja leivontaan.

Klassikko! Monini extra vergine classico 500 ml

Helppo annostella! Monini Squeezable 450 ml

Monini-ilmo-digi-20210510-3

Lisää aiheesta