Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesän parhaat janonsammuttajat – TOP5 kuplivaa kesäjuomaa koko perheelle

Teksti:
Mysoda
Kuvat:
Mysoda
Julkaistu: 7.6.2022
|
Muokattu: 7.6.2022
Lämpimät kesäpäivät saavat aikaan pohjattoman janon ja vettä kuluu litrakaupalla. Ei siis ihme, jos jossain vaiheessa vesijohtoveden litkiminen kyllästyttää ja selkää alkaa pakottaa kaupasta limsa- ja vichypullojen alituinen roudaaminen. Onneksi asiaan löytyy helpotusta! Voit tehdä kätevästi itse kotona kuplivat kesäjuomat hellepäiviin, iloisiin kesäkekkereihin, gilli-iltoihin tai vain nostaaksesi maljan kukoistavalle kesälle. Mikä parasta, säästät kotimaisella Mysoda-kuplajuomalla sekä kukkaroa että luontoa. Nappaa tästä kokeiluun kesän kuplivimmat juomareseptit! Kaupallinen yhteistyö / Mysoda

Näistä juomavinkeistä luontokin tykkää

Näissä juomavinkeissä on ajateltu sekä luontoa että kotimaisuutta – ja tietenkin hyvää makua! Valmistus tapahtuu helposti kotona kätevällä Mysoda-hiilihapotuslaitteella, jolla teet vesijohtovedestä raikasta kuplavettä. Nautiskellessasi ehkä maailman vastuullisinta kuplavettä tuet samalla kotimaista työtä. Nimittäin sekä Mysodan juomatiivisteet että hiilihapotuslaitteissa käytettävä kaasu on valmistettu Suomessa. Lisäksi monia design-palkintoja kerännyt Mysoda Woody -hiilihapotuslaitteen runko on tehty 99-prosenttisesti suomalaisen metsäteollisuuden sivuvirroista ja tähteistä, käytännössä mäntyöljystä ja sahanpurusta.

Kruunaa kesäiset hetket maittavilla kuplajuomilla

Kesän parhaat janonsammuttajat ovat raikkaita ja edullisia. Jokaiselle löytyy varmasti mieleinen juomatiivistemaku tai mocktail-resepti. Kun teet juomat itse kotona, huomaat säästön myös lompakossasi – silläkin rahalla voit tehdä jotain muuta kivaa. Juomatiivisteiden hyötysuhdekin on aika mukava, kun yhdestä puolen litran Mysoda-juomatiivisteestä tulee valmista juomaa 4–8 litraa.

Ja ei hätää, jos pöydälläsi nököttääkin joku muu hiilihapotuslaite kuin Mysoda. Voit nimittäin helposti tukea kotimaista työtä vaihtamalla seuraavalla kerralla kaasupullosi Mysodaan, sillä sen kaasupullot ovat yhteensopivia myös muiden laitevalmistajien hiilihapotuslaitteiden kanssa.

Kesän 2022 parhaat janonsammuttajat TOP5

1. Helppo lasten limppari – tällä pidät jälkikasvun tyytyväisenä

Kesällä lapsilla tuntuu olevan jatkuvasti sata lasissa ja janohan siitä seuraa. Limsan ja virvoitusjuomien kantaminen kaupasta on kallista ja turhauttavaa – varsinkin, kun yksi tykkää yhdestä mausta ja toinen toisesta ja lasten kavereillekin tarvittaisiin vielä eri suosikkimakuja. Helppo ratkaisu on olemassa ja sen avulla kaikki ovat tyytyväisiä. Mysoda-juomatiivisteistä saat vaikka colan tai karpalon makuista kuplajuomaa. Mikä fiksuinta, tiiviste sekoitetaan suoraan lasiin: Jokainen saa mielimakuansa juuri sopivan vahvuisena.

Lasten limsaporeet

- Hiilihapota raikasta vettä Mysoda-laitteella
- Anna lasten valita lempparinsa 13 eri mausta. Valikoimassa mm. Cola, Orange ja Pineapple
- Lisää juomatiiviste lasin pohjalle ja kaada sekaan kuplavettä. Maun voimakkuutta on helppo säädellä.
- Nautitaan naurun ja kesän riemujen kera!

2. Iloisen pirtsakoita kuplia kesäjuhliin

Kesään mahtuu monia juhlan aiheita. Vaikka järjestelyssä onkin hommaa, niin kivat kesäkekkerit ovat ehdottomasti sen arvoiset! Yksi keino helpottaa juhlien juomapuolta ja kaupasta kannettavaa tavaramäärää on tehdä itse Mysoda-laitteella kuplajuomaa ja maustaa se mieleiseksi. Ruokajuomien ja lasten virvoitusjuomien lisäksi kuplavedestä voi tehdä näyttäviä mocktaileja. Kokeile vaikka tätä järisyttävän tyylikästä, kuplivaa drinkkiä, joka sopisi alkumaljaksi:

Karpalo-lime mocktail

Yhteen annokseen tarvitset karpaloita, 1 limen, Mysoda Cranberry -juomatiivistettä ja kuplavettä

Tee näin:
- Täytä lasi jääpaloilla
- Lisää lasiin Mysoda Cranberry -juomatiivistettä pullon ohjeen mukaisesti
- Purista puolikas lime mehuksi ja lisää lasiin
- Hapota kylmä vesi Mysoda hiilihapotuslaitteella (vinkki: jos pidät todella hapokkaasta juomasta suosittelemme hapottamaan jääkaappikylmää vettä)
- Lisää kuplavesi ja sekoita
- Leikkaa jäljelle jäänyt puolikas lime koristeeksi ja lisää lasiin jäisten karpaloiden kera
- Kohota malja ja nauti raikas juoma hyvässä seurassa!

3. Hellepäivän viileänraikas janojuoma

Helteellä on hyvä muistaa juoda runsaasti, jotta nestetasapaino säilyy hyvänä. Oikein helteisenä päivänä kannattaa ottaa oma pieni tauko ja valmistaa kivannäköiseen lasiin raikas janojuoma. Jo juoman helmeilevän kauniina kimaltelevat kuplat ovat arjen pieni esteettinen ilo.

Raikas kiivi-mocktail

Tarvitset juomaan seuraavat ainekset:
Kiivejä (puolikas kiivi / drinkki)
Lime
Hunajaa
Kuplavettä
Mausteeksi yrttejä kuten minttua tai basilikaa

Tee näin:
- Kuori kiivi ja leikkaa se viipaleiksi
- Lisää lasiin kiivin viipaleet, basilikaa sekä puolikas teelusikallinen hunajaa
- Laita joukkoon muutama jääpala
- Hiilihapota kylmä vesi ja täytä lasi kuplavedellä
- Purista limelohkon mehu lasiin ja sekoita
- Koristele kiivillä ja basilikalla
- Istu varjossa kaikessa rauhassa ja nautiskele raikas kesäjuoma.

4. Hyvää kuplajuomaa grillin äärellä ja kesäruokien kylkeen

Miten ruoka maistuukaan kesällä aina niin hyvältä, varsinkin ulkona nautittuna. Herkuttelu grillin antimilla tai uusien perunoiden ja kalan kanssa on kiva kruunata maittavalla kuplajuomalla. Saat helposti vaihtelua juomiin eri juomatiivisteistä. Makuja ja ulkonäköä voi vielä tehostaa tuunaamalla juomia jääkaapin ja puutarhan antimilla.

Janojuoma kesäiselle aterialle

*Hiilihapota raikasta vettä Mysoda-laitteella
Lisää lasiin sokeriton tai luontaisesti sokerilla makeutettu juomatiiviste, esim. raikas Lemon-lime Sugar free tai ihana Raspberry Sugar free.
Tuunaa kesäjuoma vaikka viipaleella sitruunaa, limeä tai kurkkua tai murskaa joukkoon vesimelonia.
Viimeistele koristelemalla yrteillä, kuten basilikalla tai hae puutarhasta syötäviä kukkia juoman pinnalle.
Nauti aromikkaasta juomasta ja kesän herkuista.*

5. Kesäillan tunnelmallisin juoma

Lämpimät kesäillat ovat taianomaisia. Parhaita muistoja syntyy yhdessä vietetystä illasta mökkirannassa tai vaikka omalla parvekkeella itselle tärkeiden ihmisten seurassa. Kun haluat tehdä hetkestä vieläkin spesiaalimman, tarjoile raikkaita mocktaileja tai tuunailkaa niitä yhdessä porukalla.

Vadelmainen kesämocktail

Näitä tarvitset:
Mysoda Raspberry -juomatiiviste
Vadelmia
Limelohkoja
Ruokosokeri
Kuplavettä
Jäitä

Tee näin:
Hiilihapota kylmä vesi Mysoda-hiilihapotuslaitteella
Lisää lasiin vadelmia, limeviipaleita ja ruokosokeria
Murskaa kaikki ainekset
Lisää Raspberry-juomatiivistettä
Lisää kuplavesi
Viimeistele jääpalalla
Koristele mintun lehdellä ja nauti kauniissa kesäillassa!

Lisää aiheesta