Kirja, joka yhdistää mummolaherkut ja roiskeläppähetket - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kirja, joka yhdistää mummolaherkut ja roiskeläppähetket

Ruoka-Kalevala kokoaa makumuistot kansiin

Suomalaisten muistot ruokapöydän äärestä on nyt koottu Ruoka-Kalevalaan. Kirja sisältää suomalaisten ruokatarinoita sekä tunnettujen kirjailijoiden herkullisia novelleja.

Jaa Somessa
Teksti
Yhteishyvän toimitus
Kuvat
SOK

Ruoka-Kalevala julkaistaan Turun kirjamessuilla 6.10. ja on saatavilla kaikista S-ryhmän ruokakaupoista.

Ruoka-Kalevala on poikkeuksellisella tavalla synnytetty suomalaisen ruokakulttuurin yli 400-sivuinen suurteos. S-ryhmän ruokakalevala.fi -verkkosivuston ja Marttojen keräyksen tuloksena saatiin taltioitua tuhansittain suomalaisten rakkaimpia makumuistoja.

Kaikki kerätyt makumuistot tallennetaan Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon.

Muistatko, miltä mummon lihasoppa maistui?

Kirjassa keskiöön nousevat tunteita nostattavat makumuistot: mummolan herkut lapsuudesta, soluasuntojen herkät roiskeläppähetket ja mieltä vielä kymmenien vuosien jälkeen lämmittävät erityiset makuelämykset.

Ruoka-Kalevala kertoo, miten me syömme ja millaisia elämyksiä olemme ruoan ääressä kokeneet. Ruokamuistot on koonnut ja tarinat taustoittanut Jani Kaaro. Tavallisten suomalaisten kertomien muistojen lisäksi kirjaan on koottu ruokanovelleita kirjailijoilta Juha Hurme, Virpi Hämeen-Anttila , Juha Itkonen, Rosa Liksom, Enni Mustonen, Outi Pakkanen, Salla Simukka sekä Pajtim Statovci.

Mitä teillä tarjottiin juhlapöydässä?

Ruoka-Kalevalaan kerätään jatkuvasti lisää tarinoita nettisivuilla ruokakalevala.fi. Osallistu suureen suomalaiseen ruokatarinaan ja kulttuuritekoon. Tarinoita on keräämässä S-ryhmä, Marttaliitto ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.

Lue lisää

Ruoka-Kalevala jatkuu: isien rooli kasvaa, sirkat joulupöytään 

Kerro oma ruokatarinasi:

1. Klikkaa osoitteeseen Ruokakalevala.fi

2. Kerro omin sanoin rakkain, paras, hauskin tai millainen vain ruokamuistosi.

2. Selaa muiden ruokatarinoita. Onko sinulla samoja muistoja?

3. Innosta myös tutut mukaan!

Julkaistu: 6.10.2017
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa