Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kirsi heräsi jopa 10 kertaa yössä – näin hän löysi helpotusta kuumiin aaltoihinsa

Teksti:
A. Vogel
Kuvat:
A. Vogel
Julkaistu: 29.3.2022
|
Muokattu: 29.3.2022
Jatkuva heräily haittaa monen naisen elämää. Vaihdevuosioireita ei tarvitse hävetä – ja niihin löytyy omahoitokeinoja, sanoo tietokirjailija Varpu Tavi. Kaupallinen yhteistyö / A. Vogel

Vaihdevuosioireet saattavat ilmaantua naisen elämään kuin hyökyaalto. Kuumat aallot, yöhikoilu, mielialanvaihtelut – ei niihin voi valmistua etukäteen. 45-vuotiaana vaihdevuosioireiden kouriin joutunut Kirsi Toivanen kertoo tulleensa totaalisen yllätetyksi.

”Ihmettelin, miten voin saada kuumia aaltoja ja olla itkuinen ja surumielinen, vain 45-vuotiaana.”

Toivasen yöt muuttuivat raskaiksi. Nukkumisesta ei tullut käytännössä katsoen mitään.

”Saatoin herätä kymmenenkin kertaa yhden yön aikana. Välillä oli hiki ja välillä kylmä”, Toivanen kertoo.

Hänen tarinansa on tuttu vaihdevuosiin perehtyneelle tietokirjailijalle Varpu Taville. Jatkuva hikisenä öisin herääminen ei ole harvinainen vaihdevuosioire. Moni nainen kohtaa menopaussin jo paljon ennen viisikymppisiään.

Oireita voi helpottaa monin keinoin

Kuumia aaltoja ja muita vaihdevuosioireita voi lievittää omahoitokeinoilla.

”Iloa tuottava liikunta, höttöhiilareita ja sokeria rajoittava ruokavalio sekä unen ja stressin hoitamiseen panostaminen helpottavat monesti oireita”, Tavi kertoo.

Oireiden hallintaan voi pyrkiä myös ravintolisien tai hormonikorvaushoidon avulla. Kirsi Toivanen halusi etsiä oireisiinsa luonnollista apua.

”Menoforce Strong -tuote helpotti oloani. Koin, että sen avulla kuumat aaltoni katosivat”, Toivanen sanoo.

Tuote on tuttu myös Varpu Taville.

”Se sisältää salviaa, jolla Keski-Euroopassa on haettu vuosisatojen ajan helpotusta vaihdevuosioireisiin.”

Valmisteen sisältämä salvia tasaa vaihdevuosiin liittyviä tuntemuksia, kuten hikoilua. Tuotteen valmistajan A. Vogelin teetättämässä tutkimuksessa käyttäjien kuumat aallot vähenivät merkittävästi 4 viikon käytön aikana*.

Iloa vertaistuesta

Tavin mukaan valmisteesta voi olla hyötyä lievistä ja keskivaikeista vaihdevuosioireista kärsiville. Hän pitää Menoforce Strongin etuna sitä, että tuotetta voi käyttää pitkäkestoisesti ja tauotta.

”Tuotteesta on poistettu salviakasvin sisältämä tujoni, josta voi aiheutua terveyshaittoja”, Tavi kertoo.

Hän kirjoitti Vaihdevuodet luonnollisesti -kirjan (2021) vastatakseen lukuisiin hänelle tulleisiin, vaihdevuosioireisiin liittyviin kysymyksiin.

”Usein halutaan tietää lisää omahoitokeinoista, kuten missä vaiheessa oireisiin kannattaisi kokeilla Menoforce Strongia tai muita ravintolisiä.”

Hämmennystäkin aiheuttavasta elämäntilanteesta ei ole helppo käydä kahvipöytäkeskusteluja. Tavi toimii moderaattorina Facebookiin perustetussa Nainen parasta vuosikertaa -ryhmässä, joka tarjoaa vertaistukea.

”Moni nainen huojentuu kuullessaan, että hän ei ole ainut, joka kärsii esimerkiksi huonosti nukuttujen öiden jälkeisestä aivosumusta.”

Ryhmässä jaetaan kokemuksia – ollaan yhdessä upeita naisia.

”Ei naisellisuus lopu menopaussiin.”

Osta Menoforce Strong S-kaupasta

*Bommer S, Klein P, Suter A, First time proof of sage’s tolerability and efficacy in menopausal women with hot flushes, Adv Ther. 2011 Jun;28(6):490-500. doi: 10.1007/s12325-011-0027-z. Epub 2011 May 16.

Lisää aiheesta