Helpoin makaronilaatikko tehdään keittämättömistä makaroneista. Tämän tomaattisen makaronilaatikon ainekset vain sekoitetaan uunivuoassa. Tonnikalan seuraksi sopii keltasipulia lempeämpi purjo, jota ei tarvitse kuullottaa pannulla etukäteen, vaan se pehmenee sopivasti uunissa paistamisen aikana. Makaronilaatikon tomaattista makua pehmentää ruokakerma, joka kannattaa valita esimerkiksi juuston makuisena. Koska makaroneja ei keitetä etukäteen, nestettä on hyvä olla hieman tavallista enemmän: vuokaan voi kaataa purkkien huuhteluun käytetyn pienen määrän vettä. Laatikon pinta viimeistellään tietysti juustoraasteella. Valmis makaronilaatikko saa vetäytyä hetken aikaa, ennen kuin se tarjotaan maukkaan Meiran ketsupin kanssa.
Päälle:
150 g juustoraastetta
Tässä makaronilaatikossa rapeaa juustoista pintaa on paljon! Pellille tehtävä makaronilaatikko valmistuu myös hieman nopeammin kuin perinteinen uunivuokaversio. Valmistus aloitetaan tavalliseen tapaan, eli makaronit keitetään, jauheliha paistetaan ja munamaito sekoitetaan, mutta uunivuoan sijaan ainekset levitetäänkin korkeareunaiselle pellille. Pinta viimeistellään korppujauho-juustoraasteseoksella, joka tekee pinnasta herkullisen rapean. Kun makaronilaatikon pinta on ruskistunut, se otetaan uunista ja annetaan hetken aikaa jäähtyä. Peltimakaronilaatikko tarjotaan tietysti runsaan tomaattisen Meiran ketsupin kera.
½ dl korppujauhoja
Makaronilaatikko maistuu myös vegaanisena. Laatikkoon tulee sipuli-soijarouhepaistos, jossa on runsaasti mausteita. Soijarouhetta kannattaa paistaa pannulla sipulin kanssa ennen nesteen lisäämistä, jotta rouheen koostumus pysyy miellyttävänä. Mehevyyttä ruokaan tuovat makaronien keitinliemi ja kaurakerma. Pinta viimeistellään korppujauhojen ja vegaanisen juustoraasteen seoksella, joka tekee pinnasta rapean. Pöytään katetaan makaronilaatikon paras kaveri Meiran ketsuppi.
150 g vegaanista juustoraastetta