Klikkaa mukaan Yhteishyvän blogeihin - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Klikkaa mukaan Yhteishyvän blogeihin

Saila Routio

Saila Routio tietää kokemuksesta, että naiset osaavat käyttää työkaluja siinä missä miehetkin. Blogissaan hän innostaa remonttipuuhiin ja antaa vinkkejä puutarhatöihin.

Innostutko remontoinnista, puutarhatöistä, -kuntoilusta, ruoasta, amerikkalaisesta kulttuurista tai kasvatuksesta? Tutustu Yhteishyvä.fi:n uusiin bloggaajiin ja lisää blogit lukulistalle jo tänään.

Jaa Somessa
Teksti
Petra Sneck
Kuvat
SOK

Nainen, tartu koneeseen!

Bloggaaja: Saila Routio, 45

Puutarha- ja rakennusblogi: nainenjamoottorisaha.yhteishyva.fi

Juuri nyt innostun: "Siitä, että talvi on pian selätetty. Ensimmäiset lumikellot saattavat kukkia jo tässä kuussa!"

"Monet naiset arastelevat koneiden käyttöä turhaan, sillä sähköllä tai polttoaineella toimiva laite ei useinkaan tarvitse voimaa vaan tekniikkaa. Tärkeintä on tukeva asento. Tuntuu mahtavalta, kun saa päräyttää moottorisahan käyntiin ja puunsäleet lentelevät.

Minulla on tarve innostaa ja neuvoa muita. Blogi on oiva kanava siihen. Olen koulutukseltani maisema-arkkitehti, mutta teen monia puutarhaan liittyviä töitä. Lisäksi kunnostan vanhaa taloa. Kirjoitan tekemisistäni kerran viikossa. Samalla yritän antaa vinkkejä puutarhatöihin, kodin ylläpitoon ja rakentamiseen.

Aloitin blogin pitämisen jo vuonna 2007. Kirjoitan työkseni myös lehtiin.  On ollut kiva huomata, että nainen koneiden ääressä -tyyppisille jutuille on kysyntää. Moni lukija on innostunut. Se on parasta palautetta.

Bloggaamisessa ei ole huonoja puolia. Sitä voi tehdä kotona aina silloin, kun aika on sopiva. Asun saaristossa, jossa luonnonrauha ja eläinten seuraaminen ovat arkipäivää. Keväisin muuttolintujen saapuminen on juhla-aikaa. Eläinten touhut saavat minut hymyilemään. Ydinperheeseeni kuuluu kaksi kissaa.

Arkeni vaihtelee kovasti työtilanteeni mukaan. Kotona aloitan päiväni aina hitaasti. Hörpin aamukahvia pari tuntia, ennen kuin käynnistyn. Olen kuin dieselmoottori, jonka tahti vain kiihtyy iltaa kohden."

Vastavoimaa ravitsemuskeskusteluun

Bloggaaja: Olli Haataja, 27

Ruoka- ja terveysblogi: kunnonsesonkia.yhteishyva.fi

Juuri nyt innostun: "Pitenevän päivän tuomasta aurinkoenergiasta."

"Ruoka ja ravitsemus synnyttävät monissa vahvoja mielipiteitä. Suhtaudun itsekin ravitsemukseen ja treenaamiseen intohimoisesti.

Yleensä ravitsemukseen liittyvät asiat eivät ole mustavalkoisia. Totuus löytyy usein kahden täysin vastakkaisen mielipiteen välimaastosta. Haluankin tarjota parhaani mukaan tietynlaisen vastavoiman vellovalle ravitsemuskeskustelulle, enkä pyri tekstieni näkökulmissa äärimmäisyyksiin.

Bloggaan yhdessä Samuli Karjulan kanssa vuoroviikoin ruoasta ja hyvästä olosta. Toivon, että lukijani saavat teksteistäni vinkkejä, joita he voivat hyödyntää terveellisten elämäntapojen vaalimisessa.

Olen luonteeltani analyyttinen. Pyrin lukemaan päivittäin tieteellisiä tutkimuksia tai muiden tekemiä analyysejä tutkimuksista, jotta voisin jakaa tietoa eteenpäin. Bloggaaminen on opettavaista, sillä usein lukijan kokemusten ansiosta voi oivaltaa asioita, joita ei aiemmin osannut ottaa huomioon. Positiivinen palaute kannustaa jatkamaan.

Kirjoitan käytännönläheisesti, sillä olen treenannut kuutisen vuotta. Käyn salilla viisi–kuusi kertaa viikossa. Aluksi kävin omaksi ilokseni, mutta tänä vuonna aion kilpailla ensimmäistä kertaa voimannostossa. Tässä lajissa on tavoitteena nostaa mahdollisimman paljon painoa jalkakyykyssä, penkki-punnerruksessa ja maastavedossa.

Treenaamisen ja bloggaamisen lisäksi arkeni täyttää puolivuotias esikoiseni sekä opiskelu. Tekemisen puutetta ei siis ole."

 "Käyn salilla viisi–kuusi kertaa viikossa."

Innostavia ruokavinkkejä kiireisille

Bloggaaja: Samuli Karjula, 28

Ruoka- ja terveysblogi: kunnonsesonkia.yhteishyva.fi

Juuri nyt innostun: "Veriappelsiineista, avokadoista ja mateesta."

"Olen Kunnon sesonkia -blogin toinen kirjoittaja ja Satokausikalenterin perustaja. Kirjoitan aiheesta, joka puhuttaa enemmän kuin koskaan.

Ruoka on ihmisille erittäin henkilökohtainen asia. Osaamme nauttia siitä, mutta olemme alkaneet ymmärtää ruoantuotannon ympäristövaikutukset. Jokaisen olisi syytä pohtia vastuutaan kuluttajana, kuten aiheuttamaansa ruokahävikkiä.

Haluan saada ihmiset innostumaan ruoanvalmistuksesta ja ruokakulttuurista. Jokainen vaikuttaa tiedostamattaan siihen, mihin suuntaan ruoantuotanto ja kotimainen ruokakulttuuri kehittyvät. Kotimaisuus, ekologisuus ja kauden parhaat raaka-aineet ovat minulle tärkeitä. Haluan toimia niin, että voin sanoa tulevaisuudessa omille lapsilleni ja lastenlapsilleni yrittäneeni parhaani.

Aina voi oppia uutta. Esimerkiksi kalan käyttö tuntui minusta ennen työläältä. Nyt parin vuoden jälkeen olen huomannut, ettei tuoreen kalan käsittely ja syöminen ole yhtään sen vaikeampaa kuin jauhelihan paistaminen, astianpesukoneen täyttäminen tai vauvan pyllyn peseminen.

Toivottavasti blogissa jakamani tieto auttaa muitakin kiireisessä elämäntilanteessa olevia. Suosittelen sitä kaikille, jotka haluavat lisätä tietojaan ruoanvalmistuksesta. Kannattaa lukea kaksi tai kolme kirjoitustani. Jos senkään jälkeen ei koe oppineensa mitään uutta, tietää jo riittävästi."

Täyskäännös kasvatustyöhön

Bloggaaja: Ari Malmberg, 46

Elämäntapa- ja kasvatusblogi: kaksari.yhteishyva.fi

Juuri nyt innostun: "David Bowien Blackstar-levystä. Odotan myös Massive Attackin uutta levyä innokkaasti."

"Muutama vuosi sitten aloin kaivata muutosta ja ymmärsin, ettei työ mediassa ole lopullinen paikkani. Halusin työn, jolla on suurempi merkitys. Olin aiemmin opiskellut kotitalousopettajaksi, nyt vaihdoin toimittajasta erityisopettajaksi.

Työssäni yritän ymmärtää, millaista apua oppilaani tarvitsevat. Joku kaipaa lisää harjoitusta, kun taas toinen etenee vauhdikkaammin. Yritän motivoida oppilaitani innostumaan omasta osaamisestaan. Blogissani katson opettajan työtä ammatinvaihtajan silmin, sillä opettelen itsekin yhä tätä työtä.

Työni lisäksi käsittelen blogissa minulle tärkeitä asioita, kuten musiikkia, joogaa ja metsästystä. Nautin kaupunkielämästä, mutta viihdyn myös mökillä ja eräkämpillä metsästysreissuilla. Hirvimetsällä olemisessa on jotain samanlaista kuin joogaamisessa: pää tyhjenee täydellisesti, kunhan vain keskittyy kuuntelemaan ja havainnoimaan luontoa.

Bloggaan kerran viikossa. En ole pitänyt itseäni kovin kummoisena kirjoittajana, vaikka työskentelin toimittajana ja toimituspäällikkönä lähes 15 vuotta. Tavallaan se on koomista. Kirjoittamista ei kuitenkaan voi oppia, jos ei kirjoita itse. Tästä keskustelen myös oppilaitteni kanssa.

Yritän muokata ajatuksistani helposti lähestyttäviä. Tiedostan myös piilevän vaaran, että alkaisin opettaa blogissani. Se olisi supertylsää."

Uusi kulma amerikkalaisuuteen

Bloggaaja: Kirsi-Marja Häyrinen-Beschloss, 55

Matkailu- ja kulttuuriblogi: amerikanihmemaa.yhteishyva.fi

Juuri nyt innostun: "Ihmisistä, jotka puskevat eteenpäin kaikesta huolimatta."

"Amerikassa sanotaan, että ihminen on jo herätessään myöhässä. Sanonta kertoo siitä, että tämä on dynaaminen maa, jossa ihmisillä on taito katsoa eteenpäin. Asenteessa on hyvät ja huonot puolensa.

Moni ajattelee tuntevansa Amerikan ja amerikkalaiset läpikotaisin, sillä olemme katsoneet amerikkalaisia elokuvia ja tv-sarjoja pienestä pitäen. Tarkastelen blogikirjoituksissani täkäläistä elämäntapaa ja ihmisiä. Uskon, että blogini avulla monet voivat saada aivan uuden näkökulman amerikkalaisuuteen.

Olen asunut Amerikassa jo 17 vuotta. Päädyin tänne mutkien kautta. Tapasin aviomieheni Stevenin New Yorkissa vuonna 1990. Menimme naimisiin Helsingissä, jossa myös vanhin tyttäremme syntyi. Neljän vuoden jälkeen muutimme Los Angelesiin mieheni töiden perässä. Nykyisin nelihenkinen perheemme asuu Arizonan Scottsdalessa.

Olen sosiaalinen erakko. Kirjoittajan työn yksinäisyys ei ole mikään klisee vaan täyttä totta. Kun siihen yhdistää toimittajuuden, pääsee näkemään ihmisiä ja heidän tapaansa elää. Olen onnekas, sillä olen voinut kuljettaa työni kaupungista, maasta ja mantereelta toiselle.

Teen havaintoja ihmisistä alitajuisesti. Haluan ymmärtää erilaisia ihmisiä yhä syvemmin. Siinä auttavat suomenkieliset romaanit, kansainväliset elokuvat sekä teatteri.

Parhaiten rentoudun menemällä Bollywood- tai zumba-tanssitunnille. Keskityn silloin jalkoihin, käsiin ja ryhtiin ja annan musiikin viedä."

Aitoa elämää Yhteishyvä.fi:ssä

Tämän jutun blogien lisäksi löydät Yhteishyvä.fi:stä myös nämä:

Uusin blogitulokkaamme on Made in Kerman askartelu- ja kotiblogi.

Maun ehdoilla -blogissa inspiroidutaan ruoanlaitosta, reseptiikasta ja keittiön tuoteuutuuksista.

Kaksi murua -blogissa puhutaan lapsiperheen arjesta ilman sokerikuorrutusta.

<!-- /* Font Definitions / @font-face {font-family:Arial; panose-1:2 11 6 4 2 2 2 2 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536859905 -1073711037 9 0 511 0;} @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-520092929 1073786111 9 0 415 0;} / Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-language:EN-US;} p.08Nosto, li.08Nosto, div.08Nosto {mso-style-name:08_Nosto; mso-style-priority:99; mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; margin-top:6.0pt; margin-right:0cm; margin-bottom:6.0pt; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; font-family:Arial; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:EN-US; font-weight:bold;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-fareast-language:EN-US;} @page WordSection1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 2.0cm 70.85pt 2.0cm; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.WordSection1 {page:WordSection1;} -->

Löydät kaikki blogimme osoitteesta www.yhteishyva.fi.

Julkaistu: 25.1.2016
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa