Kokkaa näistä kasviksista tammikuussa - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kokkaa näistä kasviksista tammikuussa

Tammikuun satokausikasvikset

Milloin viimeksi ostit hunajapomelon? Nyt kannattaa. Syö myös muita tammikuun satokausikasviksia. Esimerkiksi avokadosta tekee mainiot browniet ja keräkaali sopii lihapullataikinaan.

Jaa Somessa
Koostaja
Yhteishyvä
Kuvat
SOK

Katso kaikki reseptit sivun lopusta

Palsternakka, Suomi

Roudan rikastama. Roudan hellä puraisu tekee palsternakasta täydellisen pähkinäistä ja makeaa. Helpointa palsternakasta on nauttia tekemällä siitä lohkoja ja kypsentämällä ne uunissa, mutta suorastaan nerokas idea on raastaa palsternakkaa makaronilaatikon sekaan. Sitä voi jo sanoa arjen luksukseksi!

Keräkaali, Suomi

Tiivistä tavaraa. Lokakuussa kerätyt talvikaalit ovat tiiviitä, painavia ja täynnä kalsiumia. Keräkaaleja voi säilyttää kylmässä useita kuukausia, mutta fiksuinta on tietysti syödä ne. Suikaloi, paista ja sekoita lihapullataikinaan, niin yleensä kaalia karttavatkin ymmärtävät ihastua.

Punakaali, Suomi

Jalo kaveri. Keräkaalista jalostettu punakaali on isosiskoaan parempi C-vitamiinin lähde ja kaunis kuin mikä. Säilytä kylmässä ja kaukana omenoista, niin kotonasi on aina jotain hyvää syötävää.  Tänään voisit kokeilla kaalimunakasta. Hankalasta nimestään huolimatta okonomiyaki on helppo ja nopea ruoka.

Appelsiini Navel

Maailman makein napa. Päivän höpsöin tieto: Navel- eli napa-appelsiinit ovat saaneet nimensä hedelmän päässä olevasta ruusukkeesta, joka itse asiassa on toisen hedelmän aihio. Päivän herkullisin vinkki: Tee vitamiinivispiä eli appelsiinilta maistuvaa mannapuuroa, saat kuitua ja vitamiineja.

Avokado

Pehmeästi raikas. Tiesitkö, että avokado sopii brownieen kuin palmu tropiikkiin? Totta se on. Avokadon pehmeänraikas maku täydentää suklaata hienosti. Avokadobrownieta arkisempi herkku on tämä: pilko avokado viipaleiksi paahdetulle ruisleivälle, lusikoi mukaan raejuustoa ja ripottele päälle suolaa.

Romanesco

Kaalisuvun kaunotar. Kaaleista kaunein taitaa olla fraktaalikaaliksikin kutsuttu romanesco. Romanesco maistuu kukkakaalilta, mutta näyttää paljon jännittävämmältä. Pilko romanescoa kanarieskoihin ja tarjoile ne perheen pienimmille avaruustacoina. Toimii!

Hunajapomelo

Sopivasti kirpeä. Mitä syntyy, jos yhdistää appelsiinin makeuden ja greipin kirpeyden? No hunajapomelo tietysti. Nauti näin: Kuori hunajapomelosta sekä kuori että valkoinen pehmeä osa. Leikkaa hedelmälohkot veitsellä kalvottomiksi. Syö pois kuleksimasta. Se sopii tietysti myös jälkkäreihin ja salaatteihin.

Maa-artisokka, Suomi

Älä pelkää kuorta. Jos ajattelet, että maa-artisokka on hankala kuoria, ajattele uudestaan. Pääset helpolla, kun halkaiset mukulat ja kuorit ne vasta sitten. Tai keitä mukulat kuorineen, leikkaa kuoreen viilto ja purista kypsä artisokka kuorestaan. (Voit myös unohtaa kuorimisen kokonaan: pese mukulat ja keitä kuorineen.)

Satokausireseptit

Julkaistu: 29.12.2017
Muokattu: 17.5.2019
Jaa Somessa